Székesfehérváron a belvárosban meddig lesz ez a gyalogos korlátozás? Vagy így marad ez örökre?
Egyszerűen azért, mert a város közlekedésszervezői szerint nem létezik kerékpáros közlekedés -vagy ha igen, akkor azt minél előbb teljesen el akarják lehetetleníteni.
Gondolom nem véletlen, hogy a fővárosból a Balatonra tekerő kerékpárosok jó része inkább Fehérvár előtt felszáll a vonatra és a várost elhagyva a következő állomástól teker tovább, minthogy keresztülverekedje magát az ország legelcseszettebb bringainfrájaként számon tartott Budai úti szörnyűségen...
De a döntéshozók ebből sem tanulnak: azóta is minden útfelújításkor -az európai megoldásokkal ellentétben- kikerülnek a bringatilos táblák, ezzel egyidőben a járdán megjelenik a sárga csík, miszerint ezentúl ott kell haladni. Azzal már nem foglalkoznak, hogy ez senkinek sem jó: sem a gyalogosnak, akitől elvették a járdát, sem a kerékpárosnak, sem az úttesten haladó többi járműnek, melyek vezetői csak a (soxor szabálytalanul kialakított) keresztezőzésekben találkoznak a kerékpárossal, ahol normálisan csak gyalogosra számíthatnának (és a jobbik eset, amikor nem a kerekek alatt)...
Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a mindennapos közlekedési célú kerékpározás komoly akadályokba ütközik, sok helyre szinte teljesen lehetetlen eljutni (szabályosan).
A Belvárosról meg az a véleményem, hogy ahol a 80 cm széles járda szerintük bőven elég ahhoz, hogy mind a gyalogos (akár babakocsival), mind a kerékpáros kényelmesen elférjen, ott semmiféle elfogadható magyarázat nem létezik arra, hogy a 10 méter széles utakon miért nincs helye ugyanannak a kerékpárnak.
Egyetlen oka lehet: átjárhatatlanná tenni a kerékpáros közlekedés számára az egész várost, így a fejlődés és a józan ész ellenére teljesen megszüntetni a kerékpáros közlekedést a városban...
Szerintem is lehet rendesen közlekedni bringával fehérváron, én mindenhova eljutok.
Sperseus te fehérvári vagy? Dekirály, csomó helyen láttam már a hozzászolásaidat. Olyan vagy mint macilaci08 az autó, motor kategóriából :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!