Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Maradhat így a kerék?

Maradhat így a kerék?

Figyelt kérdés

Nemrég szétkaptam az MTB bicajomat és az első és hátsó kerék csapágyait is bezsíroztam.

Összerakás után vettem észre, hogy az első kerék nem forog körbe olyan könnyen mint előtte - a kónuszcsavart kissé szorosabbra sikerült húzni-

Ha kézzel megpörgetem a kereket az 5-6 fordulat után megáll míg a zsírozás előtt ha nagyjából ugyanilyen erővel megpörgettem kb 10 szer körbeforgott.

Szóval annyira nagyon nem szoros csak nem pörög annyira.

Az egyik ismerősöm szerint hagyhatom így is úgyis kopnak a golyók és a kónusz, legalább nem kotyogósodik ki olyan hamar.

Nos. Nem baj a ha egy kissé szoros a kerék?

2016. szept. 17. 15:48
 1/3 anonim ***** válasza:
A fékpofák is elállítódnak szereléskor , lehet az fékezi le . Nézd meg kioldott fékekkel és így pörgesd meg , ha lassú akkor a tengely szorul a kónusszal .
2016. szept. 17. 16:56
 2/3 tothp ***** válasza:
Vedd ki a kereket. Kézzel forgasd meg a tengelyt, ha könnyen megy, és halk surrogó, (vagy semmilyen) hangot ad, akkor jó. Ha egy picit is "ropog", akkor nem árt lazítani rajta. Nehéz lesz tekerni és tönkre is megy hamar.
2016. szept. 17. 17:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Lazítsd meg, mert hamar kikopik vagy törik valami!
2016. szept. 17. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!