Eurovelo túrákkal kapcsolatban tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Kicsit rég kerékpároztam, de most néztem ki az Eurovelo kerékpárutaknak. Kezdés gyanánt, jelentősen Magyarországi szakaszait járnám be. Össze is állítottam az útvonal alapján, az egész tervet, ami így nézne ki:
1. Nap: Bécs – Pozsony – Mosonmagyaróvár
2. Nap: Mosonmagyaróvár – Győr – Komárom
3. Nap: Komárom – Dunaalmás – Tata/Tatabánya (kitérő) – Tát
4. Nap: Tát – Esztergom – Dunakanyar – Szentendre – Budakalász
5. Nap: Budakalász – Budapest – Ráckeve
6. Nap: Ráckeve – Dömsöd – Solt – Dunaföldvár (kitérő) – Kalocsa (kitérő)
7. Nap: Kalocsa (kitérő) – Tolna/Szekszárd (kitérő) – Baja
8. Nap: Baja – Újmohács – Hercegszántó – Nagybaracska – Vaskút – Baja
9. Nap: Baja – Budapest – Szob. Szob – Vác – Dunakeszi – Budapest.
Eurovelo 11 kerékpártúra
1. Nap: Sátoraljaújhely – Tokaj – Nyírtelek (kitérő)
2. Nap: Nyírtelek/Nyíregyháza (kitérő) – Tokaj – Tiszaújváros/Polgár (kitérő)
3. Nap: Tiszaújváros/Polgár (kitérő) – Kisköre
4. Nap: Kisköre (kitérőkkel) – Szolnok
5. Nap: Szolnok – Szentes (kitérő)
6. Nap: Szentes (kitérő) – Midszent – Hódmezővásárhely (kitérő) – Ópusztaszer – Kistelek (kitérő)
7. Nap: Kistelek (kitérő) – Ópusztaszer – Szeged – Röszke - Szeged
Nem tekernék gyorsan, ezen kívül, a településeken jobban körbenéznék (múzeumok és más látnivalók, de ezt is inkább a magyar helyeken tenném meg) + az első napoknál, az odaút miatt, nem tudnám korán reggel elkezdeni. Az alábbi városokon csak áttekernék: Esztergom, Szeged (már jártam), Budapest (a fővárosban lakom).
Lenne még egy, az Eurovelo 13, csak azt nem találom (pontosan Bécstől kezdve). A [link] oldalon található térképet hívtam segítségül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!