Eurovelo túrákkal kapcsolatban tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Kicsit rég kerékpároztam, de most néztem ki az Eurovelo kerékpárutaknak. Kezdés gyanánt, jelentősen Magyarországi szakaszait járnám be. Össze is állítottam az útvonal alapján, az egész tervet, ami így nézne ki:
1. Nap: Bécs – Pozsony – Mosonmagyaróvár
2. Nap: Mosonmagyaróvár – Győr – Komárom
3. Nap: Komárom – Dunaalmás – Tata/Tatabánya (kitérő) – Tát
4. Nap: Tát – Esztergom – Dunakanyar – Szentendre – Budakalász
5. Nap: Budakalász – Budapest – Ráckeve
6. Nap: Ráckeve – Dömsöd – Solt – Dunaföldvár (kitérő) – Kalocsa (kitérő)
7. Nap: Kalocsa (kitérő) – Tolna/Szekszárd (kitérő) – Baja
8. Nap: Baja – Újmohács – Hercegszántó – Nagybaracska – Vaskút – Baja
9. Nap: Baja – Budapest – Szob. Szob – Vác – Dunakeszi – Budapest.
Eurovelo 11 kerékpártúra
1. Nap: Sátoraljaújhely – Tokaj – Nyírtelek (kitérő)
2. Nap: Nyírtelek/Nyíregyháza (kitérő) – Tokaj – Tiszaújváros/Polgár (kitérő)
3. Nap: Tiszaújváros/Polgár (kitérő) – Kisköre
4. Nap: Kisköre (kitérőkkel) – Szolnok
5. Nap: Szolnok – Szentes (kitérő)
6. Nap: Szentes (kitérő) – Midszent – Hódmezővásárhely (kitérő) – Ópusztaszer – Kistelek (kitérő)
7. Nap: Kistelek (kitérő) – Ópusztaszer – Szeged – Röszke - Szeged
Nem tekernék gyorsan, ezen kívül, a településeken jobban körbenéznék (múzeumok és más látnivalók, de ezt is inkább a magyar helyeken tenném meg) + az első napoknál, az odaút miatt, nem tudnám korán reggel elkezdeni. Az alábbi városokon csak áttekernék: Esztergom, Szeged (már jártam), Budapest (a fővárosban lakom).
Lenne még egy, az Eurovelo 13, csak azt nem találom (pontosan Bécstől kezdve). A [link] oldalon található térképet hívtam segítségül.
Ha személygépkocsival tenném meg, ott lenne egy támaszpont, de itt még az sincs.
Idáig nem sokat tekertem és nem is teljesítmény túrára mennék (kivéve Budapesten,ert itt ismerem a terepet), emiatt kérném azon segítségét, akik tapaszlt kerékpárosok, hogy amiket felvázoltam, az mennyire reális?
(ezt szépen leírtam):
Ha személygépkocsival tenném meg, ott lenne egy támaszpont, de itt még az sincs.
Idáig nem sokat tekertem és nem is teljesítmény túrára mennék (jó - jó, Budapesten azért ismerem jól a terepet, emiatt van egy nagy előnyöm /hol érdemes megállni, stb/), emiatt kérném azon segítségét, akik tapasztalt kerékpárosok, hogy amiket felvázoltam, az mennyire reális?
(Főleg azoktól, akik már tekertek az Euroveló kerékpárutakon).
Nem voltam még hosszabb túrán, de ez egy átlag bringásnak embertelen amit itt leírtál! Ha rég bicajoztál, nemhogy ezt a több ezer km-t, de még az 1. napot se fogod teljesíteni!
Írd már be legalább a Google térképbe/útvonaltervbe, hogy mennyi ez így! Ehhez komolyabb felkészülés kell, nem így hasra ütve indulni! 2-400km/nap edzetlenül??? (nem számoltam, csak kb. mondom)
Meg kell tervezni hol alszol, mit eszel, mit iszol.. tisztálkodás, betegség, időjárás? EU-s TB kártya, balesetbiztosítás, bicajra biztosítás van? Van elég költő pénzed? Milyen állapotú a kerékpár? Kerékpárt szerelni tudsz szakadó esőben a vak semmi közepén vagy taxizol? Migránsok és lecsúszott kisebbségiek ellen mit viszel? Van olyan falu, ahol menet közben lopják ki alólad a bringát!
Gyúrjál még rá vagy 2-3 naponta legyen 1 nap szünet, mert belerokkansz! És minden napodra legyen B-terv!
Köszönöm a választ!
Most néztem még és Bécs - Pozsony között, 78 Km a táv, ami elég nagy. Egy napra, kb. 50 - 60 Km-t tervezek.
A Google erre sajnos nem ad ki pontos találatot, mert a kerékpáros útvonalakat, Ausztriától keletre, már nem adja be (már Bécstől keletre is hiányos).
Azért a Dunakanyar, egy nap alatt, bőven teljesíthető.
Ahogyan látom, Mosonmagyaróvártól lenne érdemes kezdeni az egészet és törölni Dunaújvárosi kitérőt.
Ez alapján módosítottam:
1. Nap: (Budapest - Mosonmagyaróvár [autó/vonat]) - Rajka – Győr
2. Nap: Győr - Komárom
2. Nap: Komárom – Tát
3. Nap: Tát – Esztergom – Dunakanyar – Szentendre
4. Nap: Szentendre - Budapest - Dunaharaszti
5. Nap: Dunaharaszti – Ráckeve - Dömsöd
6. Nap: Dömsöd – Solt – Kalocsa (kitérő)
7. Nap: Kalocsa (kitérő) – Baja
8. Nap: Baja – Újmohács – Hercegszántó – Nagybaracska – Vaskút – Baja
9. Nap: (Baja – Budapest [autó/vonat]).
10. Nap: (Budapest - Szob [autó/vonat]) Szob – Vác – Dunakeszi – Budapest.
Köszönöm a választ.
Időközben megnéztem és valahogy így alakulnak a távolságok:
Rajka - Győr: 56 Km
Győr - Komárom: 35 Km
Komárom - Tát: 53 Km (kb).
Tát - Szentendre: 60 Km (kb).
Szerencsére Budapestig végig van vezetve a távolság.
Szerintem egy Googgle térképen is ki lehet ügyeskedni az útvonalat.
Vagy telepítsd fel a Garmin BaseCamp ingyenes útvonaltervezőt. Ahoz elég sok térképet is találsz az "openmaps"-on
Kis gyakorlással jó kis utvonalterveket tudsz csinálni. Aztán az nyomtatható, út közben is használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!