Egy átlag ember számára mi a különbség egy 20-30 ezres hipermarketes és egy 50-100 ezres kerékpárboltos kerékpár között?
#12: Ez egyrészt mázli a zsákbamacskában, pont kifogtál egy ritka tűrhetőt, másrészt meg nem vagy tipikus vevője az ilyeneknek, mert láthatóan foglalkozol vele, nem csak használod és ami xar, cseréled.
Csak viszonyításként, az országúti bringámon az utóbbi 12 évben csak láncot, hátsó sort, gumit és fékbetéteket kellett cserélni. De ez nagyon nem a húszezres kategória.
Azt hiszem megérkeztem én, mint átlagember!
Volt egy 25eFt-os madarasteszkós Alpha Comp 3 bicajom szimánó felszeretség egy acél vázon valami teleszkóp szerűvel és most egy Merida Juliet-em.
Amit egyből kiszúrtam, hogy itt mozog a teleszkóp! A gagyiban kb. 1 hónap alatt beállt, de előtte se nagyon mozgott, inkább recsegett és pattogott. Pedig ebben az újban is csak egy olcsó SR XCT van..
Ez mióta megvan, közel fél éve, semmit nem állítottam rajta! Mindkettő üzembe lett helyezve, de a gagyit hetente bütyköltem (bár gyerekként hatalmas élményt jelentett)!
A régiben havonta volt defektem, itt még nem volt, pedig sokkal többet járok terepre, kb. 10x annyit megyek vele!
Rozsda. Fél év után az acélon (váz és alkatrészek) már ott voltak a pöttyök, állandóan mosogattam le róla. Semmi zsír nem volt az alkatrészekben, volt ami rosszul volt összerakva.. A kormánycsapágyat 1 év után nem lehetett kivenni, mert fixen egybe gyógyult a vázzal, teleszkóppal, kormánnyal!
Gyerek voltam, így is örültem neki!
Ha nem telik drága bicajra valakinek, akkor inkább spóroljon egy alap modellre, de soha ne vegyetek hipermarketes ipari hulladékot!
Utolsó utunkon (3 vagy 4 évesen) a kezemben maradt a kormánya. Isteni szerencse, hogy még élek és hogy nem előbb lett ilyen, mert ezt is az egész család tudta összeadni!
Ezért viszik annyian, mert nagy a szegénység, az idősek pedig nem is tudják mi mindent lehet venni neten! Megveszik a gyereknek, hogy úgyis kinövi, úgyis leamortizálja, olcsó, szép színe van.. de sisakot nem kap.. világítást nem kap.. abba se gondolnak bele, mennyit kell rá költeni!
Csak olcsó legyen, hogy neki is lehessen bicaja! :'(
Eleve ki szerinted az átlag? A 20 párezerforintból élő vagy a orbán közeli milliárdosok /ugyanis ök is átlagnak tartják magukat/.
Máskülönben 100 ezerig mindegy hogy hiper vagy szuperbolt.
Bőven 100 ezer felettiek a komoly bicajok.
Szerintem az átlag ember számára úgy 30-70 ezres különbséget jelenthet! (o:
Komolyra fordítva pedig érdemes alaposan körbejárni a dolgot, hiszen azért az nyilvánvaló, hogy az olcsóbb termékek általában rövidebb életűek, hiszen többségükben rosszabb minőségű anyagokból készülhetnek. (ezért is olcsóbb) A multiknál viszont előfordulhat az is, hogy egy jobb minőségű terméket tudsz olcsóbban megvenni, mert éppen leárazták valami miatt.(Pl. termékváltás vagy kifutó készlet, stb.)
Mellesleg jegyzem meg, egy átlagember számára szerintem nem kell profi minőség! Jó az olcsóbb is, és ha valami miatt meghibásodik, akkor még mindig ráérsz a meghibásodott alkatrész helyére jobb minőségűt venni és kicserélni vagy kicseréltetni.(persze, akkor az alkatrésznek már van beszerelési költsége is)
14évesen (17 éve) simán ajánlottam volna a teszkos(osanos) bringát mert én egyáltalán nem csalódtam benne,sőt túl teljesitette minden elvárásom. De a haverom alatt konkrétan eltört egy ilyen gép,pár évvel volt csak fiatalabb az enyémnél. Szoval csupán évek alatt sokat romlott a minöség. Most (meg éveke óta)nem vennék ilyet,és nem is ajánlanám.
A 98ezres bringát 13 éve nyúzom az is minden elvárásomat túl teljesítette. Versenyeneken is indultam vele. Csak a kopó alkatrészeket kellet cserélni.(meg a pedált mert az hulladék volt)
De sajna gyártok is rájöttek arra,hogy ezek a gépek igencsak túlépitettek... azóta sokat változott ugyan az a típus.
Látszik hogy elvesztette a strapabíróságát.
Mostmár inkább egynapos túra bringa a haverokkal,elmegy a földúton a kukoricásban/a térre csajozni/bóltba menni.
Kölönbség annyi lesz,hogy ezt karban lehet tartani,bárhol megjavitják,biztosan működöképes egységet kapsz,viszonlag érték álló,nem esik szét alattad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!