Szoktatok sebességet váltani kerékpáron?
Én szinte sosem váltok, ugyanis haladáshoz csak a legnagyobb fokozat jó, mert amúgy nem elég gyors. Elinduláshoz pedig ha kis sebességbe akarom rakni, akkor azt még a megállás előtt kellene, amit mindig elfelejtek.
Ti hogy csináljátok? Mely fokozatokat használjátok többnyire?
Köszönöm!
"Az a gondom a váltogatással, hogyha induláshoz lerakom a legkisebbe, akkor az annyira alacsony, hogy 3-mat, 4-et tekerek és még csak fél métert tettem meg..
És ha mondjuk 1/1-ről felrakom 1/7-be, akkor nincs semmi különbség, még mindig nagyon gyorsan kéne tekernem, hogy hajtsam is. "
basszus ez nem autó... nem kell 1-esből indulni...
1/7-be eleve nem váltunk... keresztbe nem váltunk...
De akkor mi a jó váltási stratégia?
Hogy jöjjenek egymás után a fokozatok, hogy a lehető leghatékonyabb legyen?
Válts így:
kicsi első-1,2,3 legnagyobb hátsó = tök meredek domb
közepes-3,4,5 = közepes emelkedő vagy mikor szeretnéd felnyomni a pulzusod
nagy-5,6,7 legkissebbek = sík terep
Keresztben nem váltunk, mert tönkreteszi a fogaskerekeket és a láncot!
Síkon induláshoz a nagy/közepes-5 a legjobb, mert hamar el lehet indulni, de nem feszül a cucc! Tekersz 5-10 métert és már mehet lejjebb hátul, majd a legkisebbre, de ne feszüljön meg az egész hajtás szerkezet, mert 3 hónap alatt elkopik a g.ibe!
Boltnál vagy pihenőn megálláskor nem nagyon váltom el én se, de induláskor azért eszembe jut! Egy lejtő felén is gáz megszakadva megállni, ugyanis még egy XTR se fog váltani olyan terhelés alatt!
OK, hogy a 7essel lehet leggyorsabban menni, de ez nem jelenti azt, hogy elindulni is! :)
Jó váltási stratégia?
Az embereknek is van egy "ideális" fordulatszámuk. Ahol nem köpöd ki a beled a pörgetéstől, vagy nem szakadsz meg a taposástól.
Például ez nálam olyan 80-90 /perc körül van. Ha sokat mész (20km felett) tereptől, széljárástól, saját kondíciódtól, esetleg a csomagtartón cipelt cuccok mennyiségétől függően ez más-más sebességet és sebességi fokozatot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!