Ti a zebrán tolni szoktátok a biciklit?
Zebrán tilos kerékpárral nyeregben ülve közlekedni. Nem véletlenül. Csak a külön bringáknak felfestett éátkelőn mehetsz át leszállás nélkül. Én csak akkor vagyok lusta leszállni, ha se gyalogos, se gépjármű nem megy arra. De ha vannak gyalogosok a zebrán, vagy tartanak gyalogosok a zebra felé, leszállok. Nem a büntetés miatt, hanem mert balesetveszélyes 15-tel elhúzni valaki mellett, aki nem számít rám.
Minden közlekedési helyzetben gondolj arra, hogy
1. a gyalogosnál nehezebb, erősebb vagy és SOKKAL gyorsabb. És zajtalan, ha gyorsan közelítesz, nem hallják --> járdán csak ésszel (Vmax=10 km/h az engedett, pont ezért).
2. mindenki másnál viszont sokkal lassabb, lomhább és végtelenül gyengébb vagy. Egy Skoda Octavia 15 km/h-s sebességkülönbséggel neked megy, akkor akár 8-10 métert is repülhetsz a nyeregből - ha nem mindjárt a szélvédőbe csapódsz.
Én a fenti két tényezőt tartom észben, amikor Budapest belvárosában tekerek, és mindig odaérek. Időben. ÉLVE.
Hosszú, hasznos életet neked és mindenkinek! ;)
-Lehet 15-nél lassabban is menni
-Ilyen szempontból a gyalogos-kerékpárosút is veszélyes. És egyébként az is, ezért nem használom. Nemegyszer ütöttem el majdnem embereket 30 körüli sebességgel, mert úgy gondolták, hogy akkor most irányt vált hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!