Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ti a zebrán tolni szoktátok a...

Ti a zebrán tolni szoktátok a biciklit?

Figyelt kérdés
Én csak akkor szoktam leszállni zebránál, ha rendőrt látok, mert állítólag büntetnek, de úgy alapjába véve nem.
2016. júl. 26. 19:48
1 2
 11/15 anonim válasza:
Én nem szoktam leszállni csak abban az esetben ha egy két háznyira rendőrt látok és akkor is megállok a zebra elott megvárom míg elmegy es áthajtok rajt :)
2016. júl. 28. 23:06
 12/15 faterplo válasza:

Zebrán tilos kerékpárral nyeregben ülve közlekedni. Nem véletlenül. Csak a külön bringáknak felfestett éátkelőn mehetsz át leszállás nélkül. Én csak akkor vagyok lusta leszállni, ha se gyalogos, se gépjármű nem megy arra. De ha vannak gyalogosok a zebrán, vagy tartanak gyalogosok a zebra felé, leszállok. Nem a büntetés miatt, hanem mert balesetveszélyes 15-tel elhúzni valaki mellett, aki nem számít rám.

Minden közlekedési helyzetben gondolj arra, hogy

1. a gyalogosnál nehezebb, erősebb vagy és SOKKAL gyorsabb. És zajtalan, ha gyorsan közelítesz, nem hallják --> járdán csak ésszel (Vmax=10 km/h az engedett, pont ezért).

2. mindenki másnál viszont sokkal lassabb, lomhább és végtelenül gyengébb vagy. Egy Skoda Octavia 15 km/h-s sebességkülönbséggel neked megy, akkor akár 8-10 métert is repülhetsz a nyeregből - ha nem mindjárt a szélvédőbe csapódsz.

Én a fenti két tényezőt tartom észben, amikor Budapest belvárosában tekerek, és mindig odaérek. Időben. ÉLVE.

Hosszú, hasznos életet neked és mindenkinek! ;)

2016. júl. 31. 18:50
 13/15 anonim ***** válasza:

-Lehet 15-nél lassabban is menni

-Ilyen szempontból a gyalogos-kerékpárosút is veszélyes. És egyébként az is, ezért nem használom. Nemegyszer ütöttem el majdnem embereket 30 körüli sebességgel, mert úgy gondolták, hogy akkor most irányt vált hirtelen.

2016. júl. 31. 20:44
 14/15 Alex Fly ***** válasza:
"Zebrán tilos kerékpárral nyeregben ülve közlekedni. " - miért, megtiltod? Azért zgye nem haragszol meg túlságosan, ha a parancsaid helyett inkább a KRESZ néven ismeretes rendelet által lefektetett szabályok alapján közlekedem, ami nem ír ilyeneket.
2016. júl. 31. 23:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Attól függ. Eleve viszonylag ritkán közlekedem zebrán, mert a járdán biciklizni alapvetően rossz (és legtöbbször tilos, ugye). Persze ettől még előfordul. Ha sehol senki, nyilván áttekerek akárhol. Lámpás zebránál, ha nincs nagy tömeg, áttekerek. Kis forgalmú egy-kétsávos úton is áttekerek. Nagy forgalmú, soksávos úton leszállok és áttolom, hogy elsőbbségem legyen, mint gyalogosnak.
2016. aug. 1. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!