Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ti a zebrán tolni szoktátok a...

Ti a zebrán tolni szoktátok a biciklit?

Figyelt kérdés
Én csak akkor szoktam leszállni zebránál, ha rendőrt látok, mert állítólag büntetnek, de úgy alapjába véve nem.
2016. júl. 26. 19:48
1 2
 1/15 piriiiii ***** válasza:
A helyzettől függ. Ha van autós és repeszt, leszállok. Ha nincs autós, vagy lassan jön, vagy átmegy másik biciklis is tekerve, akkor nem szállok le.
2016. júl. 26. 19:58
 2/15 anonim ***** válasza:
Csakis. Engem a "macskaszemek" hiánya miatt is büntettek már.....
2016. júl. 26. 20:23
 3/15 anonim válasza:
igen, engem már kaptak el csak kiskorú voltam és semmi papír nem volt nálam így megúsztam, de büntetik nagyon komolyan. de attól még nem szállok le, viszont néha aggasztanak az utcai kamerák (de istenem-gyorsabban átmegyek ha rajta ülök mintha tolnám)
2016. júl. 26. 20:34
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
elvből nem :D kizárt hogy leszáljak.
2016. júl. 26. 21:16
 5/15 kovpet ***** válasza:
Oda sem kerülök. Szabályosan közlekedve nem nagyon lehet a zebrára kerülni, csak extrém helyzetben :)
2016. júl. 26. 23:11
 6/15 anonim ***** válasza:

Részemről változó, a gyalogosforgalomtól függően.

Kovpet, csak a pedagógia kedvéért: ilyenkor mindig előjön az okos autósok részéről, hogy dehát nem is kerülhet a biciglista a zebrához szabályosan. Pedig de, ugyanis rengeteg helyen végződik zebránál a járdára kijelölt kerékpárút (egy közepes városban 3 ilyet érintek, mikor megyek melóba) A kérdéskör egyik része az, hogy az útkezelő basszzta felfesteni a "kerékpárút átvezetést" az aszfaltra, amivel biztosíthatná a bringaút folyamatosságát. A kérdéskör másik része az évek óta tartó cirkusz, amiben még senki nem tudott semmi konkrétummal előállni, csak hőbörögnek :)

2016. júl. 27. 00:45
 7/15 Alex Fly ***** válasza:

Nem. Minek? A fakabát meg csak ne akarjon bírsággal fenyegetni, ahhoz semmi joga.

Ha keménykedik, max nem fogadom el a csekket és ragaszkodom a szabálysértési feljelentéshez. Innentől meg neki kellene bizonyítania, hogy ez a KRESZ melyik pontjába ütközik (semelyikbe)...

2016. júl. 27. 08:40
 8/15 kovpet ***** válasza:

zoligyerek: Én is láttam már ilyen helyet, azért is írtam az extrém helyzetet.

De a zebrán áttekerők nagy része azért megy ott, mert gőze nincs semmiről. Az ilyen csenget le a járdán, ha gyalog vagyok és szintén ő az, aki miatt utálnak engem is, ha bicajjal vagyok, hiába tartom én be a szabályokat. Sajnos az igaz, hogy a biciklisek nagy része nem tart be semmit. Ennek egy része nem is tudja, hogy mit kellene betartania.

2016. júl. 27. 09:01
 9/15 anonim ***** válasza:

Nagyon ritkán kerülök ilyen helyzetbe, de ha mégis:

-Ha nincs nagy gyalogosforgalom, meg kevés autó jön, akkor semmiképp nem szállok le, minek? Mindenkinek rosszabb

-Ha viszont sok a gyalogos, vagy alapból le kell szállnom a sok autó miatt, akkor már inkább áttolom.

De tényleg csak akkor van ilyen, ha kerékpárúton a zebra mellé nem festenek sárga csíkot.

2016. júl. 27. 21:27
 10/15 anonim ***** válasza:

Rengetegszet kerülhet az ember zebrához. Pl iti a bicajutat igen sokszor keresztezi zebra.

De amúgy: kijövök a lakàsból, út màsik oldalán bicajút.

Hogy megyek oda, ha nem a zebrán, àtrepüljek?

Forgalmas körforgóknàl is szoktam olyat csinálni, hogy nem váltok sàvot veszélyrsen manőverezve, hanem eltekerek az úton a zebràig, s ott átváltozom gyalogossá.

2016. júl. 28. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!