Ti a zebrán tolni szoktátok a biciklit?
Részemről változó, a gyalogosforgalomtól függően.
Kovpet, csak a pedagógia kedvéért: ilyenkor mindig előjön az okos autósok részéről, hogy dehát nem is kerülhet a biciglista a zebrához szabályosan. Pedig de, ugyanis rengeteg helyen végződik zebránál a járdára kijelölt kerékpárút (egy közepes városban 3 ilyet érintek, mikor megyek melóba) A kérdéskör egyik része az, hogy az útkezelő basszzta felfesteni a "kerékpárút átvezetést" az aszfaltra, amivel biztosíthatná a bringaút folyamatosságát. A kérdéskör másik része az évek óta tartó cirkusz, amiben még senki nem tudott semmi konkrétummal előállni, csak hőbörögnek :)
Nem. Minek? A fakabát meg csak ne akarjon bírsággal fenyegetni, ahhoz semmi joga.
Ha keménykedik, max nem fogadom el a csekket és ragaszkodom a szabálysértési feljelentéshez. Innentől meg neki kellene bizonyítania, hogy ez a KRESZ melyik pontjába ütközik (semelyikbe)...
zoligyerek: Én is láttam már ilyen helyet, azért is írtam az extrém helyzetet.
De a zebrán áttekerők nagy része azért megy ott, mert gőze nincs semmiről. Az ilyen csenget le a járdán, ha gyalog vagyok és szintén ő az, aki miatt utálnak engem is, ha bicajjal vagyok, hiába tartom én be a szabályokat. Sajnos az igaz, hogy a biciklisek nagy része nem tart be semmit. Ennek egy része nem is tudja, hogy mit kellene betartania.
Nagyon ritkán kerülök ilyen helyzetbe, de ha mégis:
-Ha nincs nagy gyalogosforgalom, meg kevés autó jön, akkor semmiképp nem szállok le, minek? Mindenkinek rosszabb
-Ha viszont sok a gyalogos, vagy alapból le kell szállnom a sok autó miatt, akkor már inkább áttolom.
De tényleg csak akkor van ilyen, ha kerékpárúton a zebra mellé nem festenek sárga csíkot.
Rengetegszet kerülhet az ember zebrához. Pl iti a bicajutat igen sokszor keresztezi zebra.
De amúgy: kijövök a lakàsból, út màsik oldalán bicajút.
Hogy megyek oda, ha nem a zebrán, àtrepüljek?
Forgalmas körforgóknàl is szoktam olyat csinálni, hogy nem váltok sàvot veszélyrsen manőverezve, hanem eltekerek az úton a zebràig, s ott átváltozom gyalogossá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!