A nők szeretnek kerékpár túrázni?
Egy kicsit diszkriminatív vagy...
Amúgy még a pasik többségének is sok a 100-150km egy napra... Talán bringás csajoknál próbálkozz, nekem van olyan outis csaj ismerősöm, aki 8 óra alatt kerüli a balatont a haverjaival boly-ban.
2016. jún. 11. 08:16
2/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok diszkriminatív, csak a tapasztalatimból indulok ki: nyilván léteznek olyan nők is, akik még nálam is jobb kondícióban vannak, én csak arra vagyok kíváncsi, hogy mik az esélyeim arra, hogy ilyen lányba botlok. Szívesen próbálkoznék bringás csajoknál,csak nem tudom, hogy hol keressem őket. Fiúk közül még nem láttam olyat, aki azt mondta volna, hogy szeret/hobbi szinten kerékpározik és sok lenne a 100-150km egy napra: most nem általánosságban beszélek az emberekről, hanem azokról akik akik azt állítják,hogy hobbi/amatőr szinten űzik.
Nőkből is van mindenféle e-téren.
Van az elveteműlt tekerőidióta, aki tolja neki, mint a vadbarom. Na vele biztos nem tudsz ismerkedni, mert még saját magával sem áll szóba.
Van a bulizós túrázós, napi 60-100 km-t lazán lenyom. biciklis ismerkedés terén talán ez a legfogékonyabb csoport. Persze van még rengeteg fajta embercsoport különféle szokásokkal, de a te esetedben ismerkedés szempontjából ez a kettő releváns...
2016. jún. 11. 09:39
Nem akarlak elkeseríteni, de a Békéscsaba Arad szupermaratonon 781 indulóból 217-en voltunk nők. Szóval vagyunk, de jóval kevesebben, mint a férfiak.
2016. jún. 11. 10:11
Valódi és jogos a probléma, szerintem, mert én is évek óta szeretnék olyan lányt megismerni, akivel együtt bringázhatnánk. Én nem akarom 8 óra alatt megkerülni a Balatont, mert ennyire nem vagyok megszállott, meg ez a fajta outis bringázás nem érdekel. De a napi 100-120 (néha akár 150 is...) km-es túráimat (akár csomagos) örülnék, ha egy sportos lánnyal tehetném meg, nem egyedül. Ám ha lányt viszek magammal, eddigi tapasztalatom az, hogy nekem kell beadnom a derekam, és max. 50-60 km-esre redukálnom a menetet, folyton figyelembe venni, hogy "ő" nem bír annyit, és már ideje lenne megállni, pihenni, étterembe menni, szállást keresni, vagy egyszerűen elindulni haza. Meg "már megint ez az emelkedő"... Irigykedve nézem a bringatúrás csajokat, de nekem nem sikerült még ilyennel összejönnöm...
2016. jún. 12. 09:58
6/12 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszoló teljesen megértette a problémámat: nem azt akarom, hogy elmenni versenyre, ott hajtott tempóban letekerni 100-200kmt és megnézni, hogy ki lesz az első. Hanem békés kis túrákat szeretnék: pl elindulunk reggel 7-8 fele, hazaértünk este 8-9 fele, tehát tart mondjuk 12-14 óráig egy túra, amiből effektíven tekerünk 8 órát. Ha sík terepen megyünk, akkor azért illik tartani a 20-25km/h sebességet, ami így 160-200km-re jön ki, ha belevesszük a szintemelkedést, akkor kijön az a 100-150km,ami egy napra szerintem vállalható egy embernek. 50km-re izgalmas túrát szervezni kihívás.
Haha,Bocsi én tekernék 100-150km, ha nem egy városi tanyabájkom lenne hozzá. :)
Persze őt is nagyon szeretem, de azt ugye megértitek, hogy nem ezzel fogok nekivágni a Pilisnek, sem egy földköröli útnak!
Pontositok, csak akkor ha van velem valaki, aki megszereli a bringát, bármi is történjék vele!
2016. jún. 19. 19:04
8/12 A kérdező kommentje:
Hát jah, egy jó bringa az nem árt. Én amúgy minden kisebb problémát meg tudok szerelni helyszínen: defekt javítás, láncszerelés, fék- és váltóbeállítás, ha kicsit gyakorlok akkor még centírozni is fogok tudni. Ami ennél bonyolultabb az már szervizes.
Hosszabb túrákra jön velem a férjem.... De tervben van, higy gumit megtanulok cserélni. ;)
2016. jún. 19. 20:41
Én tudok gumi külsőt cserélni, de csak azon a fajtán, ahol egy kis kar elhúzásával leszedhető a kerék. :)
Egyébként nem tudom leszedni. Minden kulcs szarul áll a kezemben...
2016. jún. 20. 14:52
Kapcsolódó kérdések: