Fékbowden bekötés probléma?
A régi kiszálasodott első fékbowdent akartam lecserélni a házzal együtt ,ahogy illik. Vettem 1 m bowdenházat, valami noname cuccot+ bowdent hozzá, ami méretre volt már vágva. Az új bowdenház hossza nem egyezik meg a régivel( azt kidobtam, még mielőtt megvettem az újat.) , oda mértem hagytam rá pár centint , aztán elflexeltem. kitisztítottam a végét egy vékonyabb szöggel, aztán befűztem a bowdent. Szépen akadásmentesen futott, viszont amikor bekötöttem sehogy sem akart működni.A fékkart alig lehet behúzni , kiugrik a bowdenház a fékkartestből , egyszóval nem működik . Akárhogy probálom egyszerűen nem jó :S. Hogyan kéne rendesen megcsinálni?
A segítséget előre is köszönöm.
1.szed le
2.próbáld bele a házba a bowdent csak úgy magában.
ha akad, ott a baj
3. mindenütt, ahol a ház véget ér, használj bowdenvég sapkát (esetedben ez kettő)
3.nézd meg a fékkarba helyesen van-e beakasztva a bowden, és a megfelelő helyen vezetted -e ki
4. nézd meg, hogy a féktestek akadálymentesen járnak-e (kézzel mozgasd)
5. ellenőrizd, hogy jó helyen van -e bevezetve a bowden.
6. nézd végig, hogy az egész bowden a lehető legkisebb töréssel érje el a végcélját. Első fék viszonylag egyszerű. "nézzen ki jól". ott nem kell számolnod a kormánymozgatásból eredő hosszváltozásokal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!