Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Akkor most milyen kerékpárt...

Akkor most milyen kerékpárt vegyek, MTB vagy CROSS?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni hogy MTB vagy CROSS biciklit vegyek.

Aszfalton mennék, de hegynek felfele viszont nem tudom mennyire bírná egy CROSS.

Ezenkívül erdei terepen is tekernék, ami tudom hogy MTB-al lenne jó...aszfalton hogy állja meg a helyét?

Mindkettőnél fellelhető előny és hátrány, de így sem tudom.

Crossosok és MTB-osok ti mit gondoltok?

Köszönöm válszotokat!

2016. máj. 14. 14:32
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Azt hozzáteszem hogy 160cm magas vagyok, ha ez számít valamit.
2016. máj. 14. 14:36
 2/24 anonim ***** válasza:
Monti telós villával , a köpeny köztes mintás vagy cserés legyen . 100 E-től kapható akciósan mtb , Crossok amik klasszak azok jóval többért és terepre sajnálnám .
2016. máj. 14. 14:42
 3/24 anonim ***** válasza:
26-os kerékkel alapvázmérettel elegendő lesz . A honlapokon érdemes nézelődni rengeteg kedvező kínálat létezik .
2016. máj. 14. 15:00
 4/24 anonim ***** válasza:

Montit vennék 100-120mm utas, lezárható (lock out) teleszkóppal.

Felfelé lezárva nem zavar a rugózás, lefelé viszont nem szállsz el a huplis, kátyús úton se!

A magyar útviszonyok miatt kényelmesebb a csiklónak és a teljes kéznek egy rendes teleszkóp! Azt pedig inkább MTB-ban találsz!

Ahogy hallom, úgyse fogod kibírni, hogy 1-2 szebb dombról ne gyere le vagy traktorjárta földutakra is tévedhetsz túra közben! Oda is jobb egy monti, mert sportosabb, könnyebb (nem mindig), jobban irányítható a váz!

Ha a kereket a max. nyomás közelébe fújod, akkor csak 100km felett fogsz különbséget érezni aszfalton. Bár mindenképp köztes viszonyokra valót (középen simább, de nem slick, oldalt kiálló mintával) javaslok, defektvédelemmel és felniszalaggal ellátva.

Ezek tudatában a 150-200eFt Cross-Trekking kategória nekem gagyinak tűnik a MTB oldalhoz képest..

Hasznos link:

[link]

2016. máj. 14. 20:47
 5/24 tothp ***** válasza:
Amennyi terepre te mész, biztos nem vennék teleszkópost. másfél-két kilót, néhány hibaleghetőséget, meg súlyos ezreket spórolhatsz rajta. És még tekerni is könnyebb (hiába lockolható). Egy megfelelően párnázott kesztyű és jól megválasztott markolat,plusz megfelelő beállítás. teló nem kell.
2016. máj. 14. 22:56
 6/24 anonim ***** válasza:
Crossom van, hegynek felfele nem mennék vele.
2016. máj. 15. 08:51
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Sajnos még nem mindent értek úgynevezett "bicikli nyelven"

Az mit jelent hogy lezárható teleszkóp?

2016. máj. 15. 10:53
 8/24 A kérdező kommentje:

Köszi a linket, elolvastam a kommenteket is.

Való igaz, a legokosabb 2 féle kerékpár.

Még gondolkodom, mert azért nem könnyű..

2016. máj. 15. 11:33
 9/24 anonim ***** válasza:

Olyan bringát nem fogsz találni, ami egyszerre jó országútizásra és erdei tekerésre. Ha nem veszed komolyan egyik irányvonalat sem, akkor egy cross jó választás lehet, hiszen az pont vegyes használatra lett kitalálva, de szigorúan hobbizni, mert aszfaltozásra és erdei ösvényezésre is van ennél a kategóriánál ezerszer jobb másik. Bár sokan ajánlanak mtb-t országútra is (véleményem szerint azok a hozzá nem értők, akik mtb-vel kínlódnak a Balaton-körön is), akármilyen ócskák is az országutak (de nem a világ legrosszabjai, persze hajlamosak vagyunk Közép-Afrikára asszociálni, ha közútról beszélünk, ahová még a Lada Niva is kevés), még mindig jobb egy arra gyártott bringával hasítani az aszfaltot. Nekem mtb-m van, és egyáltalán nem élmény vele hosszan országútizni, mert rém lassú. És nem, nem veszek rá vékony gumit, mert nem azért vettem mtb-t, hogy aztán slick gumival tekerjek a Duna-parton.

Ha engem kérdezel, mtb-t csak akkor vegyél, ha arra is használnád, azon kívül teljesen felesleges.

2016. máj. 15. 11:48
 10/24 tothp ***** válasza:
Bizonyos szintig az egyes kategóriák átjárhatóak. de vegyes használatra egy jó trekking való. Birja a terepet, masszív erős fékei vannak, aszfalton is tempósan használható. Semelyik feladatra sem ez a legjobb, de mindegyikre jó valamennyire (egyébként leginkább soknapos csomagos túrákra való)
2016. máj. 15. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!