Mitől függ egy kerékpár sebessége? Milyet érdemes venni Bp-re, gyors haladásra, cikázni köcsik között?
A kérdés első fele annyira gyerekes,mintha csak egy óvodás kérdezte volna.
Ha csak városban használnád, akkor egy városi kerékpárt érdemes venni. Ezek könnyűek, egyszerűek és viszonylag olcsóak.
Itt igazából az érdekelt volna, hogy kell-e foglalkoznom a bicikli súlyával, fogaskerekek számával (áttétel elképzelés megvan), kerék vastagságával (trekking, outi közötti) vagy egyéb paraméterekkel
de jogos a válasz, nem nagyon részleteztem a kérdést.
"kell-e foglalkoznom a bicikli súlyával, fogaskerekek számával (áttétel elképzelés megvan), kerék vastagságával (trekking, outi közötti) vagy egyéb paraméterekkel "
Attól függ. Valójában az, hogy "Budapest" nem egyetlen dolog bringás szempontból. Nem mindegy, hogy a Svábhegyen kell-e menned vagy a Kiskörúton...
Abszolút recept nincs, mindenkinek ki kell tapasztalni, mi jön be neki. Én évekig használtam Budán montit, ennek előnye, hogy a dimbes-dombos kerületekben is mindent kibír. Amikor viszont belvárosi közlekedésre kezdtem használni, nem bizonyult kényelmesnek. Nehézkes volt, és túl széles is. Akkor beszereztem használtan egy kényelmes, könnyű városit, lepucoltattam róla a szervizben minden régi, rossz alkatrészt, lett egy príma hibrid megoldás valahol a vintage és a mai közt. 7 sebesség, ezzel még keményebb emelkedőn is elboldogulok, de könnyebb, fordulékonyabb, keskenyebb kormánnyal.
Ezzel együtt senkit nem biztatnék a kocsik közt cikázásra, inkább közlekedj normálisan, biztonságosan, és hagyd az ilyesmit a futárokra! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!