Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mitől függ egy kerékpár...

Mitől függ egy kerékpár sebessége? Milyet érdemes venni Bp-re, gyors haladásra, cikázni köcsik között?

Figyelt kérdés
2016. máj. 6. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:

A kérdés első fele annyira gyerekes,mintha csak egy óvodás kérdezte volna.

Ha csak városban használnád, akkor egy városi kerékpárt érdemes venni. Ezek könnyűek, egyszerűek és viszonylag olcsóak.

2016. máj. 6. 21:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Itt igazából az érdekelt volna, hogy kell-e foglalkoznom a bicikli súlyával, fogaskerekek számával (áttétel elképzelés megvan), kerék vastagságával (trekking, outi közötti) vagy egyéb paraméterekkel

de jogos a válasz, nem nagyon részleteztem a kérdést.

2016. máj. 6. 21:39
 3/7 anonim ***** válasza:

"kell-e foglalkoznom a bicikli súlyával, fogaskerekek számával (áttétel elképzelés megvan), kerék vastagságával (trekking, outi közötti) vagy egyéb paraméterekkel "

Attól függ. Valójában az, hogy "Budapest" nem egyetlen dolog bringás szempontból. Nem mindegy, hogy a Svábhegyen kell-e menned vagy a Kiskörúton...

Abszolút recept nincs, mindenkinek ki kell tapasztalni, mi jön be neki. Én évekig használtam Budán montit, ennek előnye, hogy a dimbes-dombos kerületekben is mindent kibír. Amikor viszont belvárosi közlekedésre kezdtem használni, nem bizonyult kényelmesnek. Nehézkes volt, és túl széles is. Akkor beszereztem használtan egy kényelmes, könnyű városit, lepucoltattam róla a szervizben minden régi, rossz alkatrészt, lett egy príma hibrid megoldás valahol a vintage és a mai közt. 7 sebesség, ezzel még keményebb emelkedőn is elboldogulok, de könnyebb, fordulékonyabb, keskenyebb kormánnyal.

Ezzel együtt senkit nem biztatnék a kocsik közt cikázásra, inkább közlekedj normálisan, biztonságosan, és hagyd az ilyesmit a futárokra! ;)

2016. máj. 7. 10:26
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm : D
2016. máj. 7. 11:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, és a sebessége attól függ, hogy tekered. :)))
2016. máj. 7. 12:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Autók közötti cikázáshoz a leghasznosabb, ha a brifkódban fel van írva egy szimpatikus temetkezési vállalkozó telefonszáma, akkor hamar meglesz az ügyintézés.
2016. máj. 7. 15:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Régebbi országúti egysebességes racsnival, két fékkel. Ráfér szélesebb gumi (32-es pl.), lehet rá rakni sárvédőt is, ezek ellenére gyors, és nem igényel sok karbantartást. Váltóval is tökéletes, csak az több karbantartást igyényel.
2016. máj. 7. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!