Otthoni javításokra melyik bringajavító szerszámkészletet érdemes megvenni?
Ilyesmire gondoltam, csak nem tudom melyik márkát éri meg itthonra megvenni.
Több márka is van ilyen készletbe, de nem szeretnék gagyiba futni.A felszereltségük nagyjából ugyanaz.
Fogsz házilag láncot cserélni, centrírozni, hajtóművet és pedált szerelni meg más effélék?
A legtöbb mai bringához a mindennapi karbantartáshoz egyetlen fix méretű imbuszkulcs meg villáskulcs teljesen elég, ezer Ft-ért be lehet szerezni. A maradék huszonezerből meg hosszú évekig el tudod vinni egy-egy évi nagygenerálra szervizbe a bringát. Ha meg pl. új hajtóművet vagy pedált veszel, amihez spéci kulcs kell, úgyis ráteszik neked.
Nekem mar a centrirozas is fajdalmat okozott. 1 napig vacakoltunk vele ketten, aztan pont ugyanolyan volt, mintha szervizben 500Ft-ert megcsinaltak volna. 2-4szereset is kifizetnem.
Amit hasznalok: imbusz-keszlet, villaskulcs-keszlet, belsojavito-keszlet, pumpa-fejek. Lancleszedo talan meg jol jonne evente parszor.
Inkabb egy minosegi allo-pumpara kolts, meg egy kisebb utazo-keszletet allits ossze (potbelsovel).
Persze ha szervizelni akarsz, akkor meg en nem igy egyben vennem.
Igen! - cserélek láncot, centírozok, újrafűzök kereket, váltót állítok be, stb. Itthon szervizelem a család mind a 7 biciklijét. Nem nagy durranás, csak a meglévő szerszámozottság a "régi tipusú" biciklikhez volt elég. A mai bringák már speciális szerszámokat igényelnek, de ezekben nem vagyok járatos. Ezért is tettem fel a kérdést.
(pl.egy gyerek MTB. sűrűbben kell szervizelni, mint egy felnőttét)
Nem biztos, hogy kész összeállítást érdemes venni. Lehet, hogy egyes clszerszámokat soha nem használsz, mások pedig hiányoznak.
Alapvetően egy jó villás- és imbuszkészlettel, csavarhúzóval és fogóval már el lehet indulni. Ehhez még pár célszerszám, amire szükség van és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!