Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Új bringát kaptam. Összeszerel...

Új bringát kaptam. Összeszerelve adták. Olajozni vagy zsírozni be kell a láncot?

Figyelt kérdés
Úgy láttam, semmi olaj vagy zsír nincs a láncon.Ezt zsírozni kell, ha igen, hol,milyen fajta zsírt vegyek?

2016. ápr. 29. 20:23
 1/5 Alex Fly ***** válasza:
Zsírt semmi esetre sem. A láncot olajozzuk. Viszont kívülről az nem látszik. Ha a lánc külseje olajos, az csak a koszt szedi össze.
2016. ápr. 29. 22:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Kifejezetten a lánckenéshez is vannak olajok, spré is meg csepegtetős formában. Szerintem egy ilyenre ruházz be egy kerékpárboltban. Nem vészes és megéri. Arra figyelj, hogy ha tárcsaféked van ne fújd le mert utána nem fog majd ... ezt is lehet persze orvosolni, sokat fékezve felmelegszik és "leég" róla az olaj.
2016. ápr. 30. 16:40
 3/5 Wadmalac ***** válasza:

Úgy láttad. Meg is fogtad?

Mert ha megfogod és finoman tapad hozzá az ujjad, rajta van a gyári kenés.

Az kitart pár 100 km-t illetve első esőben tekerésig.

Én mindenkit lebeszélnék az olajzásról, a teflonos láncspray-k sokkal tovább, jobban kennek és nem gyűjtik annyira a koszt.

2016. máj. 2. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó még?
2023. júl. 9. 10:02
 5/5 A kérdező kommentje:
4#. Már régen eladtam sajnos.
2023. júl. 9. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!