Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nem állítható keménységű a...

Nem állítható keménységű a teleszkópom és aszfalton nincs is szükség teleszkópra, ha a két villát átfúrom és átdugok 1-1 csavart az megoldás lenne, vagy elrontanám?

Figyelt kérdés

A biciklim elöl teleszkópos, ami jól jön, ha terepre megyek, de aszfalton nem előnyös. Azt találtam ki, hogy a két teleszkópot átfúrom és átdugok a lyukon 1-1 csavart. Ezzel tönkretenném a teleszkópokat, vagy nem?

Egyébként nagyon alap teleszkópok, inkább rugós villának nevezném őket.

2016. ápr. 28. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Ami nem kapcsolható azzal ne csinálj ilyet, mert az önmagába is életveszély, (szerintem). De ha átfúrod amúgy is elgyengíted az anyagot, és azt se felejtsd el, hogy a lyuk ki be járna, ha épp "bekapcsolnád" a csillapítást ami nem biztos h egészséges!
2016. ápr. 28. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Az acél , nem fúrja át csak célgép drágán , amúgy ártasz vele .
2016. ápr. 28. 21:07
 3/8 tothp ***** válasza:
Acél? egy rendes kézifúróval, és megfelelő technikával a garázsban megcsinálod. De inkább végy 4-5ezerért egy normális merev villát. 1-2 kilót spórolsz a bringa súlyából. És nem égeted magad a kókányolt csavaros teleszkóppal.
2016. ápr. 28. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:
41%
Előző , vedd fel videóra és ide illeszd be ha átfúrtad otthon . Nem tudod mit beszélsz vagy nem ismered fel az anyagokat .
2016. ápr. 29. 19:58
 5/8 tothp ***** válasza:
40%

Ugyan mi olyan nagy dolog egy vascső átfúrásában?

egy ilyen rugósvilla nem szerszámacélból készül. Legjobb esetben cro-mo cső, mint a komolyabb acél kerékpárvázak.

Csak nem kell ész nélkül nekiesni. pár darab vasat már szétvágtam, ráadásul a legtöbb úgy sikerült, ahogy terveztem.

Tudom, miről beszélek.

De bocs, most nincs szétfúrható rugósvillám, hogy neked oktatóvideót készíts

2016. ápr. 30. 08:53
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
Nem lenne könnyű feladat , írni könnyebb mint megfúrni . 3 kobalt fúrószár bőven rámenne . Ezen azért is felesleges rúgózni mert kárt okozna vele a kérdező másrészt és le is tett erről a barkács szándékáról .
2016. ápr. 30. 16:01
 7/8 tothp ***** válasza:
A kérdezőt meggyőztük, hogy ne kókányoljon. A technológiai résszel nem értünk egyet. viszlát.
2016. ápr. 30. 16:17
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

A jobb minőségű telókon alkalmaznak keményebb, kopásálló réteget a csúszószárakon, a tecsó kategória sima húzott acélcső, esetleg krómozva. Aki próbál már krómozott csövet fúrni, az tudja, hogy akármilyen gagyi acél figyel a króm alatt, azért nem egy leányálom ,amíg a fúró bekezdi.

De mint írták is, könnyű, nem könnyű, ne fúrd ki!

Életveszélyes gyengítés.

Arról nem is beszélve, hogy rázós terepre érve úgy széttapsolná a furat és a csavar egymást, hogy kukaéretté válna a komplett villa.

Ha mindenképpen mereven is akarod használni, ne légy rest szétkapni és merev villás használathoz passzoló méretű acélcső darabok kerülhetnek be a rugó helyére, aztán az előfeszítéssel le kell húzni kotyogásmentesre. Tudom, hogy sokkal több idő, mint egy csavart betenni-kiszedni, de legalább nem vágod tönkre.

2016. máj. 2. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!