Mikre lenne szükségem ahoz, hogy biciklivel járjak iskolába minden nap?
Amit ajánlott magaddal hordani:
- kézi pumpa
- adott méretű villáskulcs/csillagkulcs a kerék levételéhez
- imbuszkulcs készlet
- 1 pár gumileszedő
- 1 db belső gumi
- 1 pár munkáskesztyű
- pótelemek, ha nincs dinamód
- váltóruha, vagy minimum +1 póló
- láthatósági mellény, ha úttesten is mész sötétben.
Láthatósági mellény csak lakott területen kívül kell rossz látási viszonyok között és sötétben, városban egyáltalán nem kötelező. Persze attól még nem árt. Én olyat használok, amit a hátizsákomra kívülről lehet rátenni.
Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy hamar ráunsz, én már vagy 10 éve biciklivel járok kb. ilyen távolságból, pedig nem volt olyan csapnivaló a közlekedés az iskolába. Az első két héten tényleg olyan voltam minden nap a végére, mint a mosott rongy, de most már meg se kottyan, sőt.
Szerszám nem feltétlen kell, ez biciklifüggő is. Nekem például defektvédelmes gumi van a biciklimen, és három évben egyszer lesz defektes. Az is fontos, hogy ha van nálad valami szerszám, akkor tudd is használni, persze arra is van esély, hogy találsz valakit, aki segít a javításban.
Namármost, ami a leggyakrabban kell, az valóban a defektjavító készlet, szerszám a kerékanyákhoz (ha olyan típus, hogy kell hozzá), imbuszkulcsból elég csak az 5-ös (de nézd át a biciklid, milyen kellhet hozzá). Kesztyűt én csak ezért nem vinnék, amúgy se használom szereléshez. Jól jöhet még egy csavarhúzó (ismét a biciklit vizsgáld át, hogy milyen fejű kell). Célszerű, ha a magaddal vitt szerszámokat használni is tudod. De igazából nem olyan fontos, hogy minden hibára felkészülj, ilyen távolságból pár óra alatt hazatolod vagy lezárod a bringát egy lakattal, és hazamégy busszal. Egy évben egyszer ki lehet bírni, ami gyakrabban előfordul, ahhoz meg viszel szerszámot.
Viszont jön a meleg, innivalót vigyél. Biciklin kicsit másképp kell öltözni, mint városban, tovább kell a kesztyű, sál, sapka, meleg cipő, viszont kabátra általában télen sincs szükség, elég egy vékony széldzseki.
Most a teljes táv 25 km, vagy annyira laksz az iskolától? Van egy megbízható biciklid? Ez a táv városon belül van vagy lakott területen kívül? Mennyi idő alatt teszel meg 10 km-t?
Mert ha csak a 25-ös táv felét teszed meg 15-17-es átlag körül Csepeltől Angyalföldig (most mondtam valamit), akkor nem sok mindenre:
Első-hátsó világítás, usb-s amit rendszeresen feltöltesz
hosszú ujjú kesztyű, 15 fok alatt én ajánlom
térd vagy lábmelegítő az izületek védelmére a hűvösebb hónapokban
Csomagtartó a táskádnak
Ha a láthatósági mellényt bénának találod, akkor lehet kapni ilyen gumis hevederszerűséget, az menő.
Valamilyen napszemüveg, vagy akár egy sárga munkavédelmi
Bézbólsapka, hogy ha a szemedbe világítanak, könnyen eltakard.
Ha messzebbről jársz, meg gyorsan tekersz és megizzadsz, akkor szükséged lesz ilyen softshell kabátokra, amit pamuttal ne hordj egyszerre, váltó pólóra.
Arra a pár hétre, mikor jelentős minuszok vannak én CSAK EZÉRT nem ruháznék be külön téli öltözéket, mert az elég drága, addig kibírnám valahogy a buszon.
A fenti dolgokat legolcsóbban a ldiből és a dekatlonból lehet beszerezni, ha érdekelnek a pontos termékek, amikkel van tapasztalatom, akkor írj privátot!
KÖHÉM rendeletbe foglalt felszerelések a biciklire, azok KRESZ-nek megfelelő használata...
Ilyen kis távra szerszámkészletet teljesen feleslegesnek tartom, legyen nálad 1 telefon, hogy tudja segítséget hívni, ha bármi baj van, + ez saját tapasztalat, jól jön, ha pénztárcádra, vagy bárhová, logikis helyre, nekem a bukósisakomra van felírva és szerencsére a mentősök meg is találták, érdemes felírni a vércsoportodat... Mire beértünk a kórházba, már egyből tudták adni a transzfúziót, ami nélkül valószínűleg elpatkoltam volna...
Nekem anno oda-vissza 40 km volt :)
Sisak, napszemüveg (szembe belerepülő rovarok ellen is jó), kesztyű. Kulacs víz, lakat, lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!