Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Edzettség nélkül lehetséges...

Edzettség nélkül lehetséges letekerni közel 30 km-t, ha az sík terepen történik?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 13. 08:26
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
Azért attól függ milyen az a bicikli mondjuk egy terepre való kerékkel kb 10 km / orával kevesebbel lehet tekerni és hamarabb el is fáradsz egy sima gumival sokkal könnyebb tekerni hosszu távra azt ajánlom minél vékonyabb és simább annál jobb. Ha nagyon kezdő vagy még 10 km bicikli is meghterhelő lehet begörcsölhet a combod vagy a vádlid . Érdemes ezekre odafigyelni és elötte magnéziumot fogyasztani. De a 30 km elég szép távolság 1 ora után már a feneked eléggé fog fájni csak szolok :D
2016. ápr. 19. 07:34
 12/26 sztrogofmisa válasza:

Le lehet, de fájdalmas lesz elsőre.

Bringás nadrág nélkül, tök mindegy milyen nyerged van, meg fogod érezni.

A szezon első 1-2 tekerését én is mindig megérzem. 3-4 alkalommal már hozzászokik a hátsóm a nyereghez, és nincs gond.

2016. ápr. 19. 16:57
 13/26 anonim ***** válasza:
Azért 2-3 óra alatt a 30km az kb. olyan mintha hátrafelé tekernétek, egy 20-as átlagot edzettség nélkül egy éppen nem szétesni akaró bicón simán lehet tartani hosszabb távon is.
2016. ápr. 20. 09:38
 14/26 anonim ***** válasza:

#13: Ezt azért cáfolom. Az én bringám amolyan alsó középkategóriás, egy éves sincs.

Tavaly nulláról indulva három hónap alatt értem el a 20-as átlagsebességet. Idén, ezekben a szeles időkben jó, ha ezt fél óráig tartani tudom. :/

Bár lehet hozzá köze, hogy lefárasztott izmokkal tekerek...

2016. ápr. 20. 09:55
 15/26 Wadmalac ***** válasza:

A téli lustulás (és sajnos sok év kihagyás) után most pedzegetem újra a gurulást. Így most a nulla kondimmal 10 km-en jelentős szuszogás nélkül olyan 23-as átlagot gurulok.

Ha sportosabbra veszem a figurát, tehát megengedem magamnak a kiizzadást, nem csak a kényelmes tinglitanglit, akkor olyan 27-es átlaggal megy ugyanaz.

Ez mondjuk egy elég jó oúti gép, 23-as 8 baros gumikon.

2016. ápr. 20. 10:53
 16/26 anonim ***** válasza:
13-as, egy szinte zsírúj bringával meg főleg hogy lehet menni 20-as átlagot, még a 30-40 éves ősrégi országutimmal is mentem már bőven 20-as átlag fölött, pedig sajnos mostanában nem sok időm van tekerészni.
2016. ápr. 20. 11:09
 17/26 anonim ***** válasza:

Azért azt tisztázzuk, hogy nem mindenki keskeny országúti kerekeken gurul. Nekem csepel landriderem van, de olyan utakon megyek, ahova oútival 100 métert sem tudnál menni...

Egy ilyen bringa alapból lassabb.

2016. ápr. 20. 11:46
 18/26 Gabci von T1 ***** válasza:
Sima ügy :) Arra figyelj, hogy ésszerű tempóban kezd, illetve legyen nálad folyadék, illetve valami müzli szelet (vagy hosszan felszívódó szénhidrát)
2016. ápr. 20. 12:57
 19/26 anonim ***** válasza:
Csepel Landridernek pont hogy nincs olyan nagyon széles gumija, kb. 40 mm, míg egy átlagos monti 50 fölött van.
2016. ápr. 20. 13:04
 20/26 anonim ***** válasza:
Egy oúti meg 25. ;)
2016. ápr. 20. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!