Milyen brniga lenne jó 192 cm/ 165 Kg -hoz országúti túrázáshoz?
Én hasonló dilemmával álltam szemben korábban, bár "csak" 120 kilóval. Montit vettem, mert az masszívabbnak tűnt, bár most már inkább trekkingbringát vennék. Hosszabb távra jobb a trekking. A strapabíróság a fontos, ezért a szupermarketes bringák természetesen kiesnek. Jó, ha van legalább első teleszkóp, mert az kirugózza valamelyest a tömeget, kevesebb dinamikus terhelés éri a szerkezetet. Ugyanez igaz a széles, ballonos gumikra. Nekem 2.1" szélességű gumijaim vannak, 3-4 bar között tartom őket.
Fontos a megfelelő méretválasztás is. A lényeg, hogy ne kelljen nagyon kihúznod a nyeregcsövet a kényelmes tekeréshez. Egy törött vázcsonk tanította ezt meg nekem, szerencsére hegesztés után már bírja. Testmagasság alapján Neked a 20-22 colos vázméret simán jó lehet, de ezt a bringaboltban érdemes kipróbálni, ott segítenek a nyereg beállításában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!