WD 40-et fújtam az első kerekem agyába. Nagy bajt csináltam?
Figyelt kérdés
Csak koszos olaj volt itthon és gépzsírból is grafitos.
Nem volt itthon más csak ez.
Most kimosta a zsírt?
Nem fújtam körbe hanem csak egy pontra (persze csak kívülről tudtam, de gondolom befojt.) mind2 oldalról és megtekertem 2x a kereket kicsit döntve.
Az a baj hogyha újra kell zsírozni mert nem tudom hogy kell szétszedni egy kereket. :)
2016. márc. 18. 22:16
11/15 anonim válasza:
A wd40 petróleum alapú kenõ anyag. Kenõ védõ, víztaszító rozsda oldó. A legfinomabb szerkezeteket ezzel kenik. Láncra kiváló mivel míg az olaj nem fog a.szoros láncszem illesztésbe befolyni addig a wd40 iszonyat nagy kenést ad és nem szed magára koszt sem. Olajat sosem használunk bringán. Agyba zsírral kevert wd40et szoktam tenni. Míg a ti a kónuszos agyakba zsírt raktok ami vízzel keveredve elveszti a kenését addig a wd40 kiszoritja a vizet és megörzi a kenést. A wd40a legjobb petróleum alapú kenõanyag. Bátran használd. A bicikli szervizesek tüntetnek ellene mert mig a wd tud 4 tulajdonságot 1ben addig a bicikli szervizesek a wd helyett ki álni fognak 5-6 terméket. Vettem mát speckó shimano csapágy zsírt 3 euer volt 10dkg. 2 hét után fehér.filyékony trutyi volt az agyban. Most meg a legolcsóbb zsírral kevert wd40el ugy forog a kerekem hogy a szervizesek is csak nézték mikor centírozták. Ugyhogy nyugi bátran használj wd 40et.
12/15 anonim válasza:
Arról nem beszélve hogy a hidegben a zsír az agyban meg keményszik és nem fog.normalisan kenni meg nagy ellenállása lesz azaz nehezebben fog forogni a kereked. A wd40 nél nincs ilyen gond. Wd40el ha átfújod a külsõt szinte ujjá varázsolod vele. Wd40 olajos rongyal törölgesd át a bringát fényt ad neki, lepergeti a vizet és védi a fenyezést is. Bátran használj wd-t nekem kn félmilliós XC bringám van és sok társam is wd-t használ. Egy két normális szervizes is wd40et fog ajánlani. Amúgy a WD 40 et a Nasa nak fejlesztették ki sokoldalú szintetikus kenõanyagnak ami minden körülmény közöt magas minõséget biztosít.
13/15 anonim válasza:
Grafitos olajat tilos kerékpárnál használni. Híg zsír vagy olaj a legjobb használni. Grafitos olajat nagyapám használ a szekér kerekét bezsírozni
14/15 Alex Fly válasza:
@11,12: rendben, csapágykenésre használd nyugodtan a mosóbenzint.
De én inkább arra használom, amire való; kenésre pedig az erre szolgáló anyagokat.
15/15 anonim válasza:
"Fizetett hirdetésünket hallhatták."
De most komolyan, ha 10-szer nem írta le, hogy WD40, akkor egyszer sem:)
Legközelebb mi lesz, traktorba való váltóolajat fognak ajánlani bringalánc kenésre, mert olaj az olaj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!