Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Rozsdás gyors zár okozhatja-e...

Rozsdás gyors zár okozhatja-e az ülés beesését?

Figyelt kérdés

Nem értek kb semmit a kerékpárokhoz, úgyhogy ne harapjátok le a fejemet!

A helyzet az, hogy van egy caprine forest típusú kerékpárom, gyors záras üléssel. És a probléma az, hogy hiába állítom magasra az ülés kb 1 km-es közepes minőségű döngölt földút után ugyanolyan helyzetben van mint az elején, magyarán beesik. 1 évvel korábban volt ilyen bajom akkor rá lett húzva eléggé, és már így is feszes nagyon, de mégis beesik. Azt vettem ugyanakkor észre, hogy az a gyors zár elkezdett rozsdásodni. Mármint a benne lévő csavar. Ez okozhat-e olyan problémát, hogy beesik az ülés? 80 kg vagyok. Városban kb 2-3 km-ig bírja a környéki földúton pedig már 700m után becsúszik! Mi okozhatja, és hogyan orvosolható? Új nyereget is kell venni, vagy csak új zár?

2016. márc. 16. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolom amenet nem az igazi valahol. Igen, cseréld ki a gyorszárat.
2016. márc. 16. 23:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Esetleg egy erősebb meghúzás segíthet?
2016. márc. 17. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:
húzd meg amennyire tudod
2016. márc. 17. 17:09
 4/7 tothp ***** válasza:
segíthet, ha a menet nem sérült. ha azzal van baj, akkor a meghúzáskor átugrik, és megint nem szorít rendesen. nem milliókba kerül egy ilyen alkatrész.
2016. márc. 17. 20:07
 5/7 Alex Fly ***** válasza:
A nyeregcső átmérője jó?
2016. márc. 18. 08:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Persze! Gyári nyeregcső van benne. Ezt kezdett "kotyogni" benne vagy nem is tudom. Olyan, mintha egy kavics ütődne a váz belsejéhez. Pedig már többször tisztítottam meg az ülés csövét és ellenőriztem a vázcső azon részét, de semmi. Mégis időnként olyan hangja van, mintha ütődne valamihez.
2016. márc. 18. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem az a baj, hogy nincs eléggé meghúzva a gyorszár. Módszer a következő. Kinyitod a gyorszárat, a füles végét úgy fordítod, ahogy szeretnéd, hogy álljon majd, a másik oldali csavarral pedig megszorítod, amennyire kézzel tudod. Ezután becsukod a gyorszárat. Ha jó a cucc, akkor ez így elég lesz és nem fog becsúszni.

Ha ócska a gyorszárad, akkor ezután is becsúszhat. Ez esetben sajnos erőltetni kell: a fenti műveletsor után, a rácsukás előtt még a csukókallantyúval is fordítasz egy felet (itt ugye nagyobb erővel megy, mert hosszabb a fül). Ha így is becsúszik, akkor még egyet, és így tovább. Ez az erőltetés sajnos nem tesz neki jót, de különben meg úgyis cserélned kéne.

Sajnos lehet az, hogy annyira megszorítod már a gyorszárat csukás előtt, hogy képtelen vagy becsukni. Ez esetben cserét javasolok.

2016. márc. 19. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!