Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik szakágat válasszam?

Melyik szakágat válasszam?

Figyelt kérdés

Már régebb óta kerékpározok, de csak komolyabb túrákra mentem eddig.

Most, hogy a futással felhagyok (több ismerősömnek is porckopása lett hosszabb időszak alatt), én ezt el szeretném kerülni.

Viszont kell valami, kerékpározni úgyis imádok, hát gondoltam, elkezdem a kerékpársportot.

Csak nem tudom, hogy itt lehetőség van-e amatőr versenyeken megmérettetni magam? Pl. olyan amatőrökkel indulni, ami azért kihívás, de nem fullkarbon bicókkal nyomul mindenki. Annyit én nem tudnék megengedni magamnak, és nem lenne fair play.

Viszont még nem tudtam választani: MTB maraton vagy országútizás?

Szigetszentmiklóson lakom, itt ugye nincsenek hegyek. Heti 1x max 2x tudnék hegyhez járni edzeni.

Mi a vélemények?

2016. jan. 20. 09:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Országútinál : Sűrűn vannak megindulások ( kisebb sprintek), de legtöbbször viszonylag kényelmes tempó van. Itt a helyezkedés és a pálya ismeret nagyon sokat jelent, ha olyannak ismered magad aki jól taktikázik és bírod a résztávokst szerintem ez való neked.

Monti: Először is tisztáznám, hogy én outizom, erről csak külső szemlélőként tudok írni. Itt a versenyzők nyélen ( közel a maxhoz) mennek végig, annyira nem számít a helyezkedés, viszont a kerékpárkezelés annál inkább. Ha jóvagy a technikás terepen, esetleg volt már dolgod kisebb ugratókkal és megfelelően tudod íven tartani akkor ez való neked.

2016. jan. 20. 10:50
 2/4 A kérdező kommentje:

nekem mtb maratonra van rálátásom külső szemlélőként. nem fullon mennek...

sok benne a mászás. (bükki maraton)

kérdésem inkább arról szólna, hogy melyik edzést válasszam lehetőségeimhez mérten?

2016. jan. 20. 14:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha nem fullon mennének, akkor nem lenne értelme, mivel nem egyszerre indul az egész mezőny. Persze az elején nem tekerik ki magukból a lelküket is, hogy maradjon erő a végére is.
2016. jan. 20. 18:36
 4/4 Krisz85 ***** válasza:

szia

ki mondta, hogy nem lehet hegyre készülni azért mert síkon laksz? Nézd meg Blazsó Marcit, Szegeden készült évekig, full sík és MTB maraton bajnoki címeket szerzett.

Sőt, miért ne lehetne egyszerre a kettőt? Mivel a MTB-osok , - legalábbis a normálisabbik fele - nagyrészt országúti bringával edz, ezért simán össze lehet rakni úgy egy versenynaptárat, hogy az egyik évben a monti, a másik évben az országút a hangsúlyosabb. PL nekem idén a monti lesz előtérben de indulok pár országúti versenyen és teljesítménytúrán is, edzés jelleggel, felészülésnek. Viszont el kell fogadnom azt is, hogy a tereprutin kihagyással - legalábbis szerintem - vissza tud fejlődni, így technikai terep edzéseket, ahol zéró tempó van csak mászás lassan nehéz meredek részeken, vagy pár komolyabb letörés, hogy ne essek ki a terepezésből!

2016. jan. 23. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!