Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mivel tudom megakadályozni...

Mivel tudom megakadályozni hogy nyáron ne robbanjon fel a gumim?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen olyan kerékpártároló van amit ér a nap.
2016. jan. 10. 13:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Te hallottál már olyat, hogy felrobbant valakinek a gumija a napsütés miatt? Bevallom én még nem, pedig több, mint 10 éve bringázom. Túráztam már sokszor rekkenő hőségben egész napokat, ráadásul ott még súrlódási hő is fellép, de még sose robbant fel a kerekem.
2016. jan. 10. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Fújd fel egy barral kevesebbre mint ami a maxnak van írva.
2016. jan. 10. 14:17
 3/10 anonim ***** válasza:

már nagyon sok gumim durrant ki a napon...

eressz le a levegőből, indulásnál pedig pumpálj... de egyszerűbb, ha letakarod valamivel.

2016. jan. 10. 17:53
 4/10 anonim ***** válasza:

16éves aktív pályafutásom alatt 2 gumi robbanós történetet halottam,de egyiket sem nap okozta...

de ha magoldás kell:nagy térfogatú, alacsony nyomásu gumi.

vagy eressz le belőlle,esetleg ne pumpáld kőkeményre.

2016. jan. 10. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Silány guminál elképzelhető, de még én sem találkoztam ilyennel. Continental gumikkal nyáron is egész napokat volt a Nap alatt a gép álló helyben és menetben, semmi baja nem volt. De ha ezen aggódsz, ne fújd fel névlegesig, ennyi a megoldás.
2016. jan. 10. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne köss rá robbanóanyagot.
2016. jan. 10. 22:04
 7/10 Krisz85 ***** válasza:

hát pedig fel tud, nekem kettős robbánás volt amikor jöttem le a HHHról 42 fokban délben, kicsit túlhevült a felnim és annyira felforrósodott a belsőm hogy kidurrant!

megoldás nem olcsó, országútinál a ragasztott gumi is jó

2016. jan. 12. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:
7. Neked pont nem a naptol robbant,hanem a felni forrosodott fel annyira,hogy megolvasztotta a belsőd ami "elfosta magát".
2016. jan. 12. 20:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. jan. 13. 04:44
 10/10 Wadmalac ***** válasza:

Jó minőségű külső (ajánlom a nem drótperemes, kevlárosokat), jó minőségű küllővédő szalag, nem grammániákus vékony belső. És a gumira írt max nyomás 90-95%-a fölé ne fújd, ha nem a napon, alapból forró körülmények közt fújod. Egy jó minőségű 8 baros gumi simán bír 10 bart is. Annál feljebb meg nem fog menni a nyomás.

Napon eldurranó gumim utoljára Csepelen volt, húsz éve. Ott kiszakadt a drótperem a külsőből.

2016. jan. 14. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!