Hiten acél váz vagy alumínium?
szeretnék építeni egy belépőszintű országúti kerékpárt ami bírja a magyar utakat.
csepel torpedo 3 váz egész tetszetős
súlya 3,9 kg ,egy régi csepel marathon verseny váznál csak 0,3 kg-mal könnyebb
aluminium vázak valamivel könnyebbek viszont jóval drágábbak
esetleg tudna valaki ajánlani 25000 ft alatti jobb váz szettet? (57-58 cm)
A hi-ten a leg alapabb "vas váz" anyaga. Nehéz, de erős. igénytelen. nem eszi meg a rozsda mint a cro-mo vázakat.
Ha törik, görbül viszonylag könnyen javítható.
És a csepel vázak elég jók.
Ha fejleszteni akarod, jó alap. (egy profi fékhez mindenképp át kell majd helyezni a tartókonzolt)
"A hi-ten a leg alapabb "vas váz" anyaga. Nehéz, de erős. igénytelen. nem eszi meg a rozsda mint a cro-mo vázakat."
Ez sztem nem igaz de mind1, vegyél használtan egy CrMo vázat pld. Colombus/Tange/Reydnols csöveset. Ilyen 25-30k körül van, és kb 2,5-3 kg...
kicsit utánaolvastam és valóban a crmo váz a nyerő ;)
találtam is egyet 25 ért giant peloton superlite a hirdető szerint 2,6kg de fogalmam sincs hogy mikor gyártották és hogy menyire számít jó váznak.
Lényegtelen, de:
-A cro-mo váz nincs krómozva. nem attól ez a neve, hanem az ötvözőktől, ami az alapanyagban van. Ráadásul a krómozás az ami először ledobja a festéket
-A festendő vázakat foszfátozni szokták, azt viszont a legtöbb acél alapú szerkezeten megcsinálják.
- A festékmentes felületeket (elsősorban a csövek belsejéről van szó) igenis hamarabb megtámadja a korrózió.
A cr-mo valóban jóval erősebb, ezért drágább is.
Ettől még egy rendesen megcsinált hi-ten váz is lehet jó.(például a csepel, favorit, de még a szovjet szputnyik bringák is). És ne a teszkós szarokat vegyük példának. az azért a technika legalja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!