Új trekkinget vennék 100-150 között. Miből milyen márka, típus a legjobb választás (a bicikli felszerelésére gondolok, pl milyen fék, váltó. )?
Gondolkozok egy új megépítésén is, ezért érdekelne, hogy milyen márkákat és típusokat ajánlotok. A lényeg, hogy strapabíró legyen több 1.000 kilómétert bírjon ki megpakolva, és ne kelljen folyamatosan javítgatni, mint az eddigieket. 100-150 között gondolkoztam az árban, lehetőleg újat. Néztem a Merida honlapján, egész jó árban vannak ( [link] Esetleg innen van valakinek tanácsa?
A fő kérdés: Az egyes eszközökből milyen márkát válasszak. (pl. shimano váltó, de abból is melyik típus) vagy fékpofa vagy tárcsafék...
Ennyi pénzért használtan keresnék egy olyat, amin Deore cuccok vannak, vagy minimum egy Nexus 7/8-as agyváltót.
Tárcsaféknek csak akkor van értelme ha terepen is használnád, de ez egy túra bringa, egyszerű földútra meg inkább egy jó Deore V-fék, mint egy gagyibb tárcsafék...
Vagy ez, ez elég korrekt darab...
Ha strapabíróság, akkor agyváltó mindenképp pl egy Shinamo Nexus 7, ahogy fent már említették. Emellé világításnak egy agydinamó. Fékek terén én a kontra féket részesítem előnyben, mert nem befolyásolja a hatékonyságát az időjárás, bár kontra mellé érdemes előlre-hátulra V-féket is tenni. Defektvédelemnek meg egy pár Rubena gumit.
Kerékpárnak meg tudom ajánlani a Kross Trans Sandert, nekem is az van (2015-ös), és eddig nem hagyott cserben, bár eddig max csak 40 km-es távokat mentem vele egyhuzamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!