47 évesen és 135 kilóval 2méteres magassággal kerékpározásra adtam a fejem! 10km távolságnál nem megy több, mert addigra úgy elzsibbad alul mindenem, hogy leszállni nem birok a gépről Mit tegyek? Milyen ülés lenne nekem szerintetek jó?
Elszántabb vagy, mint én. Én egyelőre ebben az időben inkább konditerembe vonultam, és várom a tavaszt. :D
Ha az ülésmagasság jó, az ülés széles, szilikonos párna nem segít, akkor a tartással lesz a gond pedig.
Kérdés: Milyen szinten fontos neked az egyenes hát? Csak görbén nek tarthatod, vagy ferdén sem? Csak agyalhatok... Mert én pl. úgy hajtok, hogy enyhén előre dőlve, ferdén, de egyenes háttal. Így a súly egyenletesen oszlik a karok, vállak, és az altáj irányában.
Akkor viszont passzolom. Az biztos, hogy a tartástól ülöd szét a hátsód, viszont akkor ezt meg nem szabad változtatni, tehát patthelyzet.
Amit még kipróbálhatsz, a szélesebb ülés, a szilikonos biciklisgatyó. De hátha másnak lesz jobb ötlete.
A füstmentes élethez grat, én még csak pár napja nem szívom, de meglepően jól bírom - egyelőre.
Ami segíthet:
P-zsibbadás ellen kissé billentsd meg előre a nyerget. A teljesen vízszintes a "hivatalos"
A tulzott előre dőlés derékfájást okoz.
Továbbá: told előre amennyire lehet, illetve nem ártana a kormánypozición is változtatni. egy rövidebb és magasabb dőlésszögű (esetleg állítható) stucnival.
Tekerés közben csússz kissé hátra a nyeregben, hogy a széles részen legyen nagyobb az alátámasztás.
Ülés magasság jó? Akkor helyes a magasság ha a bringán tekerve az alsó holtponton kissé be van hajlítva a térded.
Légy nyugodt. ugyanezekkel a problémákkal én egy 2-3 éves kényszerpihenő után szembesültem, pedig messze nem voltam még 100 kiló és alig 30 éves.
Nyilván lenyeges az ülés beállítása, de azt le lehet zavarni 1 órán belül. Ha nincs meg a megoldás, akkor csere. Nálam is megvolt a farok+mogyorózsibbadás sokáig. Kb. hasonlókat végigjártam én is, aztán felfújtam a pofám és vettem egy ilyet:
Ezen kívül persze még rengeteg lukas nyereg létezik. A trükk az, hogy leveszi a terhelést azokról a középső lágyabb részekről, amiknek a nyomása a zsibbadást okozza. A te súlyodnál viszont nem tudom hogy viselkedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!