Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Tényleg káros-e az ízületeknek...

Tényleg káros-e az ízületeknek a hidegben való kerékpározás? Ha igen, mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
Azon kívül, hogy nem biciklizek hidegben.
2015. okt. 13. 21:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Valóban főleg a térd a veszélyeztetett. A probléma lényege, hogy fűtése nem nagyon van, nincsenek erek a porc környékén, de ha kihűl, akkor romlik a belső kenése a rendszernek és jobban kopik. Tehát a lényeg, hogy ne hagyd kihűlni. Ehhez két dolog kell:

(1) a térdeden legyen elég meleg, szél ellen is jól védő a ruházat,

(2) lejtőn is mozgasd a lábad, mintha fixiznél, így kevésbé hűl ki a térded.

Segít még, ha inkább kisebb fokozatba váltasz, tehát jó pörgősen tekersz mindig.

2015. okt. 18. 20:12
 12/14 Wadmalac ***** válasza:

Évekig tekertem mínuszokban is térdvédő nélkül. Meg is van az eredménye, ropog mind a kettő, úgy szól, mint a kasztanyetta.

Majd 1-es válaszoló is rájön, csak már késő lesz.

Próbáld ki, hogy nyomsz egy izmos bemelegítő tekerést, aztán végigfogdosod a lábad, combod, vádlid, minden bemelegszik, de a térded hideg marad, még a lábfejed is jobban melegszik.

Xar fűtés = xar működés = xar csapágykenés = kopás.

Kell az a térdvédő.

2015. okt. 19. 14:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Kicsit melegíts be, mielőtt felülsz a bringára reggel, hogy beinduljon az izületek kenése, és ne a legnagyobb fokozaton indulj neki. Én 5 fok alatt harisnyát is fel szoktam venni, meg vastagabb túranadrágot, érzékeny a térdem a hidegre. A térdrehúzós zokni megoldás nekem nem jött be, elmászik.
2015. okt. 22. 10:53
 14/14 anonim ***** válasza:
én egy motoros aláöltözőt használok, és egy olcsó kínai gagyi motoros térdvédőt. a kemény műanyag tökéletesen védi a térdet az ellenszéltől.
2015. okt. 22. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!