Hátfájás biciklizés közben?
Figyelt kérdés
Mostanában már hetente 2-3-szor 60-80 kilométert tekerek. Azt vettem észre, hogy nem a combom fárad el tekerés közben, hanem megfájdul a hátam alsó része mindkét oldalon. Ez mitől lehet? Mással is elő szokott fordulni? Vagy állítanom kéne valamin? (egyébként egy régi Csepel országúti biciklim van)2015. okt. 3. 22:57
1/3 anonim válasza:
Gyenge a törzsed vagy rövid a felső csőváz hossz vagy a stucni hossz,nagyjából ezek a lehetőségek.A legtutibb erre a problémára ha lecseréled a kormányt és emelsz a stucnin,hogy egyenesebb sőt egyenes tartással ülj.
2/3 Krisz85 válasza:
jól írják,
-stucni hossz
- vázgeometria és méret nem megfelelő
- a nyeregmagasságot is optimálisan be kéne lőni,
- és a kormánymagasságot is,
neten millió videó van erről
viszont nyújts 15 percet minden bringázás után azonnal, mert lehetséges, hogy az alsóhátad brutál merev és ezen hónapok alatt lehet javítani rendszeres nyújtással,
van hogy hónapról hónapra másképp érzed jól magad a bringán, speciel amikor anno elkezdtem bringázni volt azért némi belem, és nem bírtam rádőlni úgy a kormányra a hasamtól lévén a combom folyton nekiütődött, aztán hogy fogytam le szépen, úgy lehetett a kormánymagasságon csökkenteni,
hajrá!
3/3 anonim válasza:
Jól be kell állítani az ülésmagasságot, ilyeneket, sokkal fontosabb mint maga a kerékpár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!