Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nem kényelmes nekem az...

Miért nem kényelmes nekem az ilyen kivágott nyereg?

Figyelt kérdés
[link] Ehhez hasonló nyereg van a biciklimen. Na, nem pontosan ilyen, de az a lényeg, hogy a nyereg egész hosszában van egy mélyedés, a közepén pedig rés is. Azt mondták, hogy nagyon kényelmes, hosszútávon is. Én viszont sehogy sem találok rajta jó ülést. Ahol a elvékonyodik, ott a két széle (ami a középső rés miatt szintén vékony) határozottan nyom. Próbáltam ide-oda csúszni rajta, de valahogy mindig kényelmetlen így vagy úgy. Kemény, nyom, nem illeszkedik stb. 8000 ft-os Velo nyereg, nem hiszem, hogy szar lenne. Ezelőtt a gyári nyerget használtam, amivel nem volt ilyen gond, viszont az meg hosszabb távon vált kényelmetlenné, zsibbadt az ülepem, ilyesmi. Éppen azért vettem újat, mert azt mondták az üzletben, hogy ez hosszú távon is kényelmes lesz. Mi lehet a probléma? Lehet, hogy csak meg kell szokni, "be kell törni"?

2015. szept. 26. 21:23
 1/7 Krisz85 ***** válasza:

nekem 24 ezer ft os selle smp nyergem volt, és el is adtam, annyira sz... volt, pedig próbáltam beállítani amennyire csak lehetett, de nem jártam sikerrel, pedig dőlésszöget mértem, illetve hogy mennyire tolom előre és hátra, kb 15 féle beállítást használtam másfél órás tekerésekkel, és egyik sem volt jó, aztán egy tök alap 4 ezer ft os selle italia nyerget használok 8 órát is eltekerek rajta gond nélkül, azért viszont két dolgot szögezzünk le:

olyan nincs, hogy egy nyeregben nem érzed az üleped X óra múlva sem, ilyen nincs, már csak a testsúlyod végett is érezned kell, a gond akkor van, ha a lágyszöveteket is nyomja és nem tudsz megüllni egy órát sem kiállás nélkül, illetve ha a nemiszerved zsíbbad, nekem pl volt ilyen hogy szó szerint nem ment vér a ......ba,

két dolgot szoktam csinálni:

ahol dörzsöl a nyereg ott bringás segg krém, vagy vicces de durex sikosító, vagy homofób módban vazelin, esetleg neogranomon kenőcs, de csak két óránál hosszabb tekeréseknél

illetve fél óránként ki szoktam állni a nyeregből átmozgatni magad, így ennyi elég is

2015. szept. 27. 00:16
 2/7 Alex Fly ***** válasza:
Nincs olyan nyereg, ami mindenkinek egyformán kényelmes. Nincs két egyforma segg, mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy melyik nyergen képes hosszabb távon is megmaradni.
2015. szept. 27. 07:20
 3/7 tothp ***** válasza:
100%

Előttem szólót kiegészítve:

Ráadásul ugyanaz a nyereg százféleképp beállítható. dőlés, magasság, pozició. Ezt javítja, vagy rontja a kormány helyes, vagy helytelen beállítása.

És bármilyen jó az a nyereg, azért komolyabb biciklizéshez illik betétes gatyát viselni. Sőt, egy komoly nyereg gyártója eleve bekalkulálja, hogy mem csupasz seggel fogod használni.

2015. szept. 27. 08:44
 4/7 anonim ***** válasza:

A szélessége megfelelő?

Mérd le az ülőcsontjaid távolságát és minimum olyan széles nyerget vegyél. Lehet, hogy keskenyebb és lecsúsznak róla, ezért nyom az orra is.

Érezd, hogy a hátulján ülsz.

2015. szept. 27. 09:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Ami nekem többé kevésbé bevált az a Selle monte grappa ARGÓ nyereg, de 200-250km felett ez is kezd kényelmetlenné válni, középtájt, előrébb kezd el nyomni.

Használj kerékpáros nadrágot, mert a nem megfelelő ruha dörzsöl és az is okozhatja a kellemetlen nyomást, égő érzést.

2015. szept. 27. 09:14
 6/7 tothp ***** válasza:

Ja!

több év kényszerű kihagyás után még a legjobb nyergem is úgy tört, mintha a csövön ülnék. A megfelelő ülőizmoknak is ki kell alakulniuk.

2015. szept. 28. 07:16
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Ezek a lyukas nyergek máshol tartják a súlyod, mint a teli, épp ez a lényege. Ez bizony megszokást igényel. A legjobb is töri a hátsót eleinte.

Én elkövettem azt a hibát jópár éve, hogy pont egy Balaton 200 előtt 5 nappal tettem fel a lyukas nyerget, fel is adtam féltávnál, mert már a leülésre gondolni is olyan fájdalmas volt, hogy azt is bevallottam volna, amit nem is tudok.

Kellett egy hónap, kb. 5-700 km, mire megszoktam.

Ez egy ilyen játék. Nem a zacsidon ülsz, hanem a két combforgódon. Ez elég jelentős különbség, nem kis munka megszokni.

2015. szept. 28. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!