Milyen kerékpáros ruházat ajánlott a hűvösebb időkre?
Sziasztok!
Nyáron vettem egy új KTM montit, használom rendesen erdőben, hegyen-völgyön, de sokszor elmegyek csak simán betonon tekerni egy hosszabb távot. Az ilyen vegyes használatra milyen ruházat ajánlott őszre-télre?
Elég kezdő vagyok még, sosem volt bringás ruhám, ezért nem tudom mit kell figyelni a vásárláskor, mi számít jónak, mi a drága, stb.
Viszont én is Giro/Tour/Vuelta kedvelő vagyok, ezáltal van is kedvenc csapatom. Ezeknek a csapatoknak az öltözékei alkalmasak hegyi bringázásra, gondolok itt arra, hogy nem sérülékenyek?
Előre is köszi a válaszokat!
őszre kora tavasztra bőven elég egy aláöltöző, meg fölé valami melegítő ruha...
télen a tényleges hidegben én így nézek ki:
Lábfej: Vastag zokni, téli bringás cipő, kamásli,
láb: termo alsó vállpántos, fölötte egy vékony nadrág, fölötte egy időjárás függő nadrág attól függően, hogy esik, vagy csak fúj...
felsőtest: termo felső, fölötte egy hosszú ujjú mez, fölötte időjárásnak megfelelő dzeki, extrém hidegben csősál ami az orromra is ráhúzható, alatta smogmaszk, kötött sapka, hosszú túrára sálból és sapkából 3-4 et is kell vinni, mert hamar átáznak... és persze a kipak a sapka felett...
Így nyomom télen a 50-80km es túrácskáimat hétvégente, meg járok melózni..
Nem Budapesten lakom, itt a környéken nem hogy turkáló, de még bringaruházat is alig található. :) Bár egy Arsenal mezt egyszer találtam. :D
Huh, a téli cucc elég húzós árban. Sajna nem vagyok milliomos. :)
Nyáron most elvoltam sima rövidnadrágban, meg volt egy légáteresztős ujjatlanom, de nem kimondottan bringás. De a hideg időre be kell ruháznom. Csak elkapott a hév amikor megláttam a Movistar boltot. :)
abba a hibába ne ess soha, ha 0 fok alatt van az idő, és nem vagy 110%osan biztos benne, hogy elegendő a ruhád, soha ne menj ki a világból és főleg ne ess abba, a hibába, hogy úgy mész el, hogy nincs ki elmenjen érted, vagy olyan helyre se menj, ahová nem lehet érted elmenni...
hidegben sokkal több üzemanyag kell a szervezetnek is, és bizony előfordul, hogy bringázás előtt nem eszünk annyit, amennyit kéne, hidegben pedig a teljes kifáradás eléggé veszélyes dolog, mikor már szinte mindent kisajtoltál a glikogén raktárakból a lábaidban, attól pokolian fognak fájni, ha tekersz, ha pedig leállítod őket "pihenni" abban a pillanatban görcsölnek, így aztán bár nem tudsz már mozogni, de muszáj, különben ott hagyod a fogadat.. és ha kimész pl hóviharban a velencei hegységbe, mint ahogyan ezt én csináltam pár éve, akkor ezt nem képletesen kell érteni, mocskosul nagy akaraterő kellett, hogy a hegyekből (amik valójában dombok) lejussak Pákozdra és legalább lakott területen essek össze, még volt annyi lélek erőm, hogy egy kővel bedobtam a kocsma ablakát, utána már a mentőben ébredtem.
"ne ess abba, a hibába, hogy úgy mész el, hogy nincs ki elmenjen érted"
Azért ne nyomjál már ekkora félelempropagandát, előző :)) Ha te a hóviharban mész ki tekerni, akkor ki is a ludas?
Viszont adok tippet is: télen érdemes a bringára kötni egy plusz kabátot. Mikor minuszokban izzadva megállsz valami közepes időre, mert pl. uzsonnázol egyet, akkor elég rendes fázás is meglephet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!