Milyen kerékpáros ruházat ajánlott a hűvösebb időkre?
Sziasztok!
Nyáron vettem egy új KTM montit, használom rendesen erdőben, hegyen-völgyön, de sokszor elmegyek csak simán betonon tekerni egy hosszabb távot. Az ilyen vegyes használatra milyen ruházat ajánlott őszre-télre?
Elég kezdő vagyok még, sosem volt bringás ruhám, ezért nem tudom mit kell figyelni a vásárláskor, mi számít jónak, mi a drága, stb.
Viszont én is Giro/Tour/Vuelta kedvelő vagyok, ezáltal van is kedvenc csapatom. Ezeknek a csapatoknak az öltözékei alkalmasak hegyi bringázásra, gondolok itt arra, hogy nem sérülékenyek?
Előre is köszi a válaszokat!
Nagyon fontos, hogy ne legyél túlöltözve de alul se, pamutot felejtsd el, soha ne vegyél fel pamut cuccot, azonnal meg fogsz fázni, az izzadságot ki kell vezetni, a felszínre kell hozni, hogy belül száraz és relatíve meleg maradjon a tested.
Ha jön az ősz, és reggel este hideg, napközben 15-30 fok között van, /ilyenkor fáznak meg a legtöbben/ akkor sima mez, esetleg thermo sapka, rövid nadrág + térd és karmelegítő, vagy alapból hosszú bringás cucc, tetszés szerint, én speciel a térd kar és lábmelegítőket jobban szeretem, mert ha meleg van tudod variálni, és elfér a bringás hátsó zsebben is összehajtva.
aztán ahogy jön hideg, akkor lehet még rétegesen, bringás kabát, thermo kesztyű, thermo cipő , esőkabát stb
nálam a szett:
ősz:
szél és eső mellény / dechatlon/
szél és eső kabát /dechatlon/
thermo sapka, vagy sima fejkendő sisak alá
karmelegítő
térd melegítő
lábmelegítő hosszú
vékony thermo kabát
tél:
téli kamásli neoprém
neoprém kabát
neoprém kesztyű
neorém télni nadrág
hosszú újjú aláöltöző
hossz újjú mez
nagy teljesítményű fejlámpa
-5 fokig megyek ki, de inkább 0 fokig, ez alatt viszont görgő, mert szerintem 120 al közlekedő kamionok mellett slick gumival /de MTB al is/ életveszélyes úgy menni 40 el hogy talajmenti fagyok vannak, ráadásul hétköznap meló után már 17 kor is vaksötét van, ezért hétköznap görgő 0 fok alatt, hétvégén nappal kint amennyit csak lehet, ha latyak és lefagyott hó van, jan feb környéke általában, akkor bennt görgő
Köszi a válaszokat!
Én csak hobbi bringás vagyok, 40-el nem igazán tudok tekerni pl. :) Ahhoz többet kéne edzenem szerintem. 28-30 a normál tempóm, ha felette akarok tekerni, akkor elkél a hátszél. :D Ráadásul nem vagyok testalkatra sem bringás felépítésű (170 cm/74 kg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!