találtam ezt a fixi biciklit, beszéltem a tulajjal, első fékes, és a tulaj állítása szerint nem lehet megoldani, hogy hátsóféket rakjak a biciklire.
Segítene nekem esetleg valaki, hogy első fékkel szerintetek lehetne-e közlekedni városban (munkábajárás szempontjából szeretnék biciklit, de új single speedre igy hirtelen nincs keretem) egy hónapig, amig szereznék rá egy flip floppos hátsó agyat? És innen ered a kérdésem, hogy sehogy se lehetne megoldani a hátsó féket erre a vázra?
Fogod a fix agyat kidobod a kukába úgyis egy hülyeség és az emberek 90%-a megbánja, hogy megvette, teszel helyette egy kontrás agyat és máris van hátsó fék
2015. szept. 2. 11:11
2/8 A kérdező kommentje:
Következő hónapba már tudnék egy flip-floppos agyat venni hátra, a lényeg, hogy ténylegesen nem lehet-e megoldani a hátsófék felszerelését? Valahogy nem tűnik megoldhatatlannak a biciklire ránézve. Egy honapig pedig kibírom, hogy fixivel megyek?
2015. szept. 2. 11:13
3/8 anonim válasza:
A váz geometria miatt nem lehet feltenni hátra is féket hagyományos módon,nincsen hova rögzíteni.A megoldás,hogy e helyett a csúfság helyett kinézel egy normális országúti vázas bringát.
2015. szept. 2. 13:16
4/8 anonim válasza:
hát ha minimálisan értenél a bicajokhoz, kapásból észrevennéd, hogy a hátsó villára nem lehet féket tenni, csak ha hegesztetsz rá egy elemet. ez nagyon macerás, ezért drága. ráadásuk a bringa egy házibarkács fos, normális papucsok sincsenek rajta. A pedálon nincsen klipsz, egy hozzád hasonló kukabúvár a fix hajtás miatt az első úton akkorát esne, hogy táppénzből fizetnéd ki a hátsó féket, meg a klipszet...
ennyiért kapsz egy belépő szintű városi bicajt, vagy montit. járjál azzal munkába...
2015. szept. 2. 16:48
5/8 tothp válasza:
Szerintem túl sem éled az első hónapot fixin. Az nem úgy van, hogy felülök oszt megyek. A régi nagyok 100 éve azzal kezdtek, de akkor nem is volt más. A mai forgalomban a mai fixit hajtók 95%-a a szerencsének köszönheti, hogy még egészben van. A maradék 5% rendelkezik olyan rutinnal, erőnléttel, hogy jó eséllyel kezeli a forgalmi helyzeteket. ha nincs pénzed, és mégis ez a gép kell: kontrás agy. A legolcsóbb megoldás. erre tényleg nem megy fel fék. nincs hozzá semmilyen konzol.
2015. szept. 2. 22:03
6/8 anonim válasza:
kontrás aggyal zsírúj bicajt lehet venni 50ért
2015. szept. 3. 00:37
7/8 Wadmalac válasza:
Amennyiért veszel egy jó minőségű hátsó fékpatkót, bowdent, bowdenházat, fékkart, annyiért simán veszel egy megfelelő méretű kontrás hátsó kereket és használhatod addig, amíg lesz flip-flopod. :)
És akkor még szerelned sem kell, csak kereket cserélni.
voilá. :D
2015. szept. 4. 08:58
8/8 anonim válasza:
sokan zúznak fék nélkül, nemhogy F.fékkel. semmi köze a vázgeohoz a hátsóféknek,eccerűen' csak nincs fékfurat. nyugi, először tatatempóban lavírozz,utána mehet a gyorsulás :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!