Milyen nem feltűnő, de eltávolíthatatlan titkos jelet tegyek a biciklimre, ami dötő lehet az azonosításban egy esetleges lopási ügy során?
A kerékpároknak is szokott lenni alvázszáma, a középcsapágy alatt szokott lenni, és mikor megveszed a bringát, akkor elvileg a jótállási jegybe is beleírják.
Másrészt ha egyedit akarsz, amiről nem tudhat a tolvaj, akkor az legjobb, ha magadtól találod ki, mit csinálsz. Amit ideírunk, az könnyen a tudomására juthat. De mondjuk egy ötlet lehet, hogy a kormányszarvba (ami ugye csőszerű) teszel egy kis kapszulát, benne az adataiddal, aztán műanyagkupakkal lezárod (általában műanyag kupak szokott lenni a kormány végén). Olyan méretűt válassz, ami kicsit beleszorul, aztán esetleg vízzel ki lehet mosatni belőle.
"A kerékpároknak is szokott lenni alvázszáma, a középcsapágy alatt szokott lenni, és mikor megveszed a bringát, akkor elvileg a jótállási jegybe is beleírják. "
Tudom, ezt le is írtam, de állítólag azt is le tudja szedni, aki ért hozzá.
Én valami UV-tintás megjelölésre gondoltam, ami sima fényben nem is látszik. Csak nehéz olyan felületet találni, ahonnan nem jön le.
Pár éve MK tagoknak féláron kínálta a szolgáltatását:
Az alváz szám maradandó (alakváltozást) nyomot hagy akkor is ha lecsiszolják,csak drága és nehézkes utána kiolvasni,de nem lehetetlen.
Az UV jó megoldás. Utána lakkozdle megvédi a termeszeti behatasoktól. Persze profin is megcsinálhatod...
A villanyakra is irhatsz adatokat,ott a kutya nem nézi,ha mégis akkor villa cserével "orvosolják".
Ha nagyon olyanod van akkor vidde el egy olyan emberhez aki tud vázat hegeszteni,és hegeszetess a bringadra egy acél nevtáblát.
Kicsit bizonytalan megoldás és nem lopás biztos:kösd ki a fékeket,és lazitsd meg a kormányt..."kellemes" meglepetésben lesz része a tolvajnak :)
Megnézném azt a kerékpárt, amelynek van alváza...
Szerintem a vázszámmal keveritek, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!