A verseny kerékpár az menyivel bír menni?
Na ezt ne tanulja el senki, különösen mérges vagyok a bukó nélkülire, de ha szélárnyék van, bizony lehet ennyivel is:
https://www.youtube.com/watch?v=iO7_Fq56g2c
Nekem kocsi mögött szélárnyéban a csúcs 10 km-re 63-as átlag, lejtőzésben meg egy versenyen 92 km/h volt a csúcs, beismerve, hogy közben egy másik bringás rámelőzött. :D
Sokszor bringáztam Dobogókőn, a felső parkolótól a szerpentinen a hegy aljáig Esztergom felőli oldalon (kb. 9 km) a legjobb átlagom 61,5 km/h volt. Megpróbáltam ugyanezt a pályát kocsival, a józan határokon belül maximális sebességgel, azzal csak 56 km/h lett az átlag, pedig egy 3.0 V6-ról beszélünk. :D
"Nem kell misztifikálni ezt a kérdést. Egy drága versenybringával pont olyan sebessségel lehet menni, mint a fele annyiba kerülővel."
Nem is a végsebesség különbözteti meg a kettőt egymástól, hanem a használati kényelem ,a váltások gyorsasága, körülményessége-kényelme, alkatrészeinek élettartama, esetleg súlya.
A sebesség tulajdonképpen csak a gumikon, csapágyakon (kerék- és hajtómű), pedálon (patent vagy szíjas kengyel óriási előny) és áttételezésen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!