Mit lehet tenni egy tárcsafékkel ha már mindent megtettünk vele és akkor se fog rendesen?
Shimano első tárcsafék pár hónapos már garis bringán. A hátsó tárcsafék olyan mint a satu. Az első, noha ugyanaz van elöl is, egy lepkefing. Ha egy lejtőn behúzom csak az első fékkart simán legurulok a lejtőn maxra húzott fékkarral. Nyikorog is, a hátsó nem.
Na garira vissza, 2x is. Bütyköltek rajta valamit mind2x, semmi változás. Meguntam, elvittem egy másik szervizbe. Ott ugyanazt csinálták és el is mondták más nem tudnak vele csinálni.
- légtelenítettek (volna) ha lett volna mit de nem volt
- féktárcsát megtisztították (volna, de eleve patyolattiszta volt), kicsit felcsiszolták
- ellenőrizték a fékbetét állását. Jól állt
- megnézték a fékkart, fékkábeleket. Semmi hiba
- fékbetétet lecserélték a gyári helyett egy BBB tristop betétre. Eredmény: nulla. Kicsit kevesebb nyikorgás.
Ezen túlmenően nem tudnak vele mit csinálni és annyira én is értek hozzá hogy mást tényleg nem lehet csinálni. A fék szét lett szedve az utolsó alkatrészig, minden megnézve ellenőrizve, de minden eleve hibátlannak tűnik. Az eredmény: egy fék, amivel lehetetlen megállni.
És ez egy Shimano, nem egy teszkós fék.
További ötletek?
Shimano mi? Mert shimano és shimano közt is ég és föld a különbség...
Amúgy felkeményedik, ahogy behùzod a féket? Vagy nem is èrzed ès tövog tudod húzni a kart?
Mi a fék pontos típusa? Hogyan fékezel? Egy ujjal vagy 4-gyel téped, folyamatosan behúzva tartod vagy behúzogatva fékezel le. Mekkora az első féktárcsa? A tárcsa és a fékbetét passzolnak-e (elvileg számít ,hogy a tárcsa gyantás vagy fémes fékbetéthez van-e). Az ilyen technikai adatokat keresd ki, írd le és akkor lehet ,hogy tudok (vagy más tud) tippet adni ,hogy esetleg még mi lehet.
Üdv.: Qtya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!