Váltsak patentprdálra? Véleményeket kérnék szépen!
Én nem azzal kezdenék. Nagy zakó lehet abból, ga elfelejted, hogy a lábad "oda van kötve" a biciklihez
Szerintem kezdetnek végy egy fémkeretes pedált, ami jobban kapaszkodik a cipőtalpba.
Tegyél rá klipszet (kosarat). lehet olyat kapni, amibe nem kell szíjat fűzni, csak az "eleje" van meg. Ez segít a lábadat helyes pozicióban tartani, véd az előre lecsúszás ellen. ez máris sokat segít. és az egész beruházás kb 5000 ft, de akkor már nagyon jó pedált vettél.
Nekem gumis városi pedálom van, nem nagyon csúszkál csak ha vizes, de még akkor sem annyira, mint a fémkeretes. Ráadásul az elkezdte szétenni a cipőimet, így lecseréltem.
Ami az enyémben gyenge az a csapágyazás. Most ilyenre akarom majd cserélni.
Két dolog szól csak az SPD ellen:
1. mint írták is, a jó minőségű cipő + pedál jó 40 ezres beruházás.
2. rutintalanul kényelmetlen lehet városi forgalomban minden kereszteződésnél megállva és indulva újra belépni a pedálba. Itt, amíg nem jön bele az ember, előny lehet az egyoldalon taposós, másikon spd-s pedál, de ha belejössz a bepattintásba, Q zavaró lehet, ha a belépéshez be kell forgatni a pedált, ott már a kétoldalas spd a kényelmes.
Én országútin is kétoldalas spd-szerű Time pedált használok, gondolnom sem kell már a be- és kilépésre, kifejezetten rosszul érzem magam olyan bringán, ahol nincs fogva a talpam a pedálon. A jót könnyű megszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!