Legelőször milyen átlaggal tekertétek körbe a Balatont?
Összesen általában (5X tekertem le) kb. 2 órányi pihenővel 10:30 perc körül. Az összességében 19-20 as átlagtempó, de a pihenőket kiszedve, tehát valódi tekerésre 24-es átlag.
Egyszer, amikor nagyon vad kondiban voltam, akkor megvolt 8 óra alatt a kör, összesen kb. 40 perc megállással, az 28-as tiszta tekerés átlagtempó.
Az volt az az év, amikor a tihanyi profik időfutamgépekkel, lánctalpazva (váltott felvezetővel forgatva az 5 vagy 6 fős csapatot) 5 óra valahány percet mentek rá, megállás nélkül. Valami 35-40-es átlaggal. Namazbeg. :)
Ez teljesen jó tempó. Az az igazság, hogy mi mindig csoportosan mentünk, aztán esetleg 3-4 fős csoportokban szétváltak az emberek erő szerint. De senki nem ment egyedül, vagyis minden kis csoport a saját leggyengébb emberéhez igazodott. Ez alapján biztosan lehetett volna jobb időm is, meg nem kizárt, hogy volt, amikor én fogtam vissza a csapatot.
Egyedül tekerve 100 km-en szoktam mindig tartani a 30 feletti átlagot síkon, de a dupla táv azért rendesen beleszól már.
Na mindegy, a lényeg, hogy ekkora távra a 27-es átlag teljesen jó eredmény.
A váltott felvezetés, "lánctalpazás" (x távonként a felvezető kiáll és hátramegy a sor végére, aztán a következő stb.) nagyon sokat gyorsít. Csak összeszokott csapatmunka kell, mert aki bénázik, sorba boríthatja az egész, féktávon belül bringázó sort, illetve olyan intervallumok és tempó kellenek, amit a csapat minden tagja normálisan teljesíteni tud.
De még ha így is mentek, akkor is a leggyengébb láncszem adja meg a tempótokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!