Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Számít egy bicikli vázmál,...

Számít egy bicikli vázmál, hogy hány éves?

Figyelt kérdés
Tènyleg jobban megèri egy 10èves aluváz mint egy 5èves carbon? Mi számìt jó váznak? Amelyik könnyű,strapabìró,merev,vagy ezek egyvelege? Mennyi kg egy átlagos mtb,road,trekking,fitness váz ?
2015. júl. 21. 03:07
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Ami merev, az törik.

Alumínium váznál nagyon meg kell nézni használt bringáknál, hogy egyben van e, nincs e hegesztés indokolatlan helyen, kikérdezni az eladót mennyit volt használva, ha napi szinten én nem vennék 10éves alut, mert ki tudja mennyit bír még ki...

Carbont meg könnyű elmismásolni ha törött, használtat abból se vennék.

Jah és alu vagy carbon vázat semmiképpen nem szabad megvenni, ha át van festve, mert akkor szinte biztos, hogy van a festék alatt valami simliskedés.

Ellenben az acél az előbb hajlik mint törne, szóval ha egy acélváz egyben van, abban biztos lehetsz, hogy még hosszú évekid egyben lesz...

Az acélnál a belső rozsdásodásra kell nagyon odafigyelni.

2015. júl. 21. 06:44
 2/9 Krisz85 ***** válasza:

szia jól írják, kiegészíteném:

könnyű

merev

tartós

Kettőt választhatsz!!!!

2015. júl. 21. 08:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Van egy 24 éves DBR axis acélvázam. Használtam elég rendesen meg az előző tulaj is. Van rajta horpadás meg a láncvilla sem síma már sem alul sem felül. Ebből a 24 évből egy pincében állt úgy kb 13 évet. Szerinted? Igaz 91 egyik csúcsgépe volt, de még ma is egyben van. Alapvetően azért kíméltem a gépet.

Az is igaz, hogy unokatesóm két 970-es Trek (bár lehet, hogy a másik egy Scott volt) vázat tört el 1 vagy 2 éven belül. Ott nem anyaghiba volt hanem az ő stílusa, de végülis cserélték a vázat. Alapvetően az acélvázak sokkal tovább bírják.

Használt gépnél nem tudhatod, hogy ki hogyan használta. Lehet, hogy szerencsés vagy és kifogsz egy olyat, mint én, de az is lehet, hogy egy olyat, mint az unokatesóm és nálad törik el fél-egy év múlva.

2015. júl. 21. 13:38
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
1. Nagy f..zságot írt. Attól még hogy az alu könnyű elég merev és nem törik. Nyugodtan vehetsz használtat is, horpadással se veszít sokat a szilárdságából. Attól még ha valami merev nem muszáj ridegnek lennie. Carbonnál már más a helyzet, az rideg, ha törik akkor kuka, abból tényleg csak kifogásmenteset szabad venni
2015. júl. 22. 00:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Én több helyen olvastam, hogy a korosabb alu vázak elég sokat veszítenek a tartásukból és nagyjából időzített bombák. Mali Ironman-ek is pl mind eltörnek egy idő után a kormánycsapágynál.
2015. júl. 22. 11:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Az első egyáltalán nem írt f_szságot. Sőt az alu sokkal gyorsabban felkeményedik, mint a cro-mo váz és, akkor könnyen és gyorsan törik, ezzel szemben az acél inkább reped.

Az alunak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy jóval merevebb, mint az acél és a kifáradási határa is jóval alacsonyabb. Ami az előnye, hogy könnyebb.

2015. júl. 22. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

" horpadással se veszít sokat a szilárdságából"

az alu vázak a cső közepénél sok esetben a 0.1mm vastagságot sem érik el... ha ez a precíziós cső horpadt, akkor aztán már tényleg egy időzített bombán ülsz...

2015. júl. 22. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyilván gyorsabban kifàrad mint az acél, de ha nem downhillezésre vagy komoly mtb-ásra használod nem fog felrobbanni alattad, amikor a saját súlyodon kívül nagyjából semmilyen dinamikus terhelés nem éri a vázat. Persze ha egy merevfalú Mtbn van egy horpadás én se venném meg.
2015. júl. 23. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Van róla foggalmad hány kg-os terhelés a váznak ha pl egy 75kg os ember 30as tempóval átmegy egy kátyún, vagy leugrik egy padkáról? Nyílván nincs különben nem írnál ekkora marhaságokat...
2015. júl. 23. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!