Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Van valakinek tapasztalata...

Van valakinek tapasztalata fekvőkerékpár ügyben?

Figyelt kérdés
Könnyen meg lehet tanulni? Mitől jobb/rosszabb, mint egy hagyományos bringa? Városban, hegyen, völgyön, sík terepen milyen?

#fekvőbicikli #reku #fekvőkerékpár
2015. júl. 9. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:

"megtanulni" csak a 2kerekűekkel kell de azt is inkább ráérzésnek nevezném a különös testhelyzet mitt, valójában egyensúlyban ugyan úgy a kormánymű tömegközéppontja tartja mint normál bringákat, szóval nem kell nagyon tanulni, ha már tudsz bringázni... sík terepen és lejtőn határozottan könnyebb haladni, nomeg kisebb a légellenállás, nem véletlen, hogy a legtöbb bringás sebességrekordot rekuval csinálják.

hegyre mászni határozottabban nehezebb/ illetve lassabb, de én személy szerint tovább bírom a mászást, mivel lehet csak combizomból dolgozni.

nekem 3 kerekű van, én azokat jobban szeretem, ugyanis mikor használom, évente 2-3 alkalommal, akkor a nyári szabimon vagyok és több száz kilométeres kirándulásokat csinálok vele, meg lehet pakolni sok csomaggal, és ami a legnagyobb előnye számomra, hogy nem fárad el a fájós nyakam és a testhelyzetből adódóan folyton lehet látni a tájat, mikor már fáradt vagy nagyon, akkor sem lógatod a fejed, mint normál bringán :)

Városba viszont hülyeség használni és életveszélyes.

2015. júl. 9. 22:38
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

A rekumbensek kifejezetten hosszútávfutók. Ezek nagy távolságú, hosszú tekerésre valók. Oda ideálisak, baromi kicsi a légellenállás, iszonyat magas átlagsebességet tudsz vele menni, meg nem mellesleg nagy tempóról vészfékezéssel megállni sokkal biztonságosabban lehet vele, mint normál bringával.

De valóban városban nem jó velük kutyulni, a megállás-indulás és a szűk kanyarodás kényelmetlen és bizonytalan dolog velük, meg gondolhatod, mennyire látod át a forgalmat a kocsikerekek magasságából és hogy mennyit lát belőled egy autós, ha tőle jobbra tekersz. És abból a magasságból könnyű is vele kerék alá kerülni. Nem véletlenül szoktak a rutinos túrázóknál a rekumbenseken másfél méter magas zászlók lobogni.

És bizony kemény gyakorlás kell, hogy megszokja az ember a vezetését. Nem időre kemény, abba pár nap alatt bele lehet jönni. Csak addig nem árt, ha legalább könyökvédőt meg kesztyűt veszel fel, mert lesz ott pár szép porolkodás. :)

És tényleg igazán csak síkon és lejtőn kényelmes. Meredekebb emelkedőn lehet vele küzdeni rendesen. Alapból, ha lassan tekersz, elég nehezen lehet egyenesben tartani, másrészt meg leszállva tolni szinte lehetetlen, de legalábbis Q kényelmetlen.

2015. júl. 10. 11:43
 3/4 Wadmalac ***** válasza:

Egyébként én magam nem vagyok rutinos rekumbensgazda, én csak abból indulok ki, hogy jópár éve volt alkalmam egy holland turista jószágát kipróbálni. Az tényleg fekvő gép volt, ülés alatti kormánnyal. Na én akkoriban normál oútin havi 500-1000 km-t tekertem, szóval elég gyakorlott bringás voltam, de negyedikre sikerült külső segítséggel hempergés nélkül elindulni és megállni, közte meg kóvályogtam, mint gólyafos a levegőben.

A tulaj aznap már letekert előtte 120 km-t, de azért lazán tekert velünk együtt még 20 km-t 40-es átlaggal, amíg elvezettük egy kempingbe, alig bírtuk vele tartani a tempót és még normális szélárnyék sem volt mögötte. :)

2015. júl. 10. 12:09
 4/4 anonim ***** válasza:
2015. júl. 10. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!