Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért van az új kerékpáromra...

Miért van az új kerékpáromra ráírva, hogy közúti használatra nem ajánlott?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég vettem egy új bringát, mivel a régi MTB-m már közel 15 éves volt. A szempont az volt, hogy hétvégente el tudjak menni 20-40 km-es tekerésekre, később majd hosszabb távokra is talán. Sokat tekerek betonon, de szeretek terepen is hajtani, erdőkben, vízmosásokban stb. Ezért vettem egy KTM Ultra Peak 29" kerékpárt. Pont egy ilyet:

[link]

Egyik nap törölgettem egy erdei menet után, és egy kis német mondat ütötte meg a szememet, ami azt írta, h nem ajánlott betonon használni, kizárólag terepen.

Ennyire nem mind1, hol használom? Annyira nem vagyok bringa szakértő, persze kárt sem akarok tenni az új paripában. Ezt csak jó tanácsnak írják rá, vagy azért illik komolyan venni?

2015. júl. 4. 19:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Vagy ha felteszel rá egy pár grammos szilikon villogót, már akkor se büntet meg a rendőr és felteszel az első kerékre két prizmát és a hátuljára vörös fényvisszaverőt.

Szóval ezeket elvárják, de ha nincs rajta gyárilag akkor megnézed pontosan az aktuális elvárást és az pótolható utólag is, hogy a jogi, rendeleti szabályozás szempontjából is közútképes legyen.

2017. jan. 16. 04:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!