Balaton kiskört óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban érdemes elkezdeni?
Ami a terepet illeti, ha az óramutató járásának megfelelően haladsz, akkor a kenesei nagy emelkedő sokkal hosszabb és meredekebb. Ez kb. másfél km folyamatos emelkedő. Ha ellentétesen haladsz, akkor ezt a szintet több kisebb emelkedőben teszed meg, a kenesei rész kb. fele-harmadakkora csak, mint a másik irányból. Ennek az emelkedőnek a tetején éred el különben a legnagyobb tengerszint fölötti magasságot az egész Balaton-kör útvonalán.
Viszont ha az óramutató járásával ellentétesen mész, akkor a balatonvilágosi vasútállomásnál lévő emelkedőn (az egész Balaton-kör messze legmeredekebb emelkedője) fölfelé kell menned. Ott a legtöbb bringás tolni szokta. És az aligai magaspartra is meredekebb emelkedőn jutsz fel, mint az ellenkező irányból.
A terepben más jelentős különbség nincs a két irány között.
A 10-es hozzászóló leírta, amit a szélirányról tudni kell. Ezt leszámítva max. abban lehet különbség, hogy honnan kapod a napfényt, de ez már attól függ, melyik napszakban vágsz neki.
Köszönöm a normális válaszokat, zoligyereknek üzenem hogy nem tudtam hogy már a kisegítőben is bevezették az internetet, a linkelt oldalon ott van hogy "reverse watch"
vagyis fordított óra, tehát még mindig tartom hogy aki nem tudja merre jár az óra, annak értelmi problémái vannak.
"Most már én se tudom, melyik irányba kell indulnom..."
Eddig sem tudtad.
Rohadt nagy humorérzék, ha egy teljesen egyértelmű kérdésre a válaszok fele az órák járásának irányán poénkodó faviccekből áll.
15-ös, a Balaton keleti medencéjének megkerülése úgy, hogy átkompozol Tihanynál. Kb. 75-80 kilométer attól függően, hogy milyen útvonalakon kanyarog az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!