Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Balaton kiskört óramutató...

Balaton kiskört óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés
2015. jún. 22. 19:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ami a terepet illeti, ha az óramutató járásának megfelelően haladsz, akkor a kenesei nagy emelkedő sokkal hosszabb és meredekebb. Ez kb. másfél km folyamatos emelkedő. Ha ellentétesen haladsz, akkor ezt a szintet több kisebb emelkedőben teszed meg, a kenesei rész kb. fele-harmadakkora csak, mint a másik irányból. Ennek az emelkedőnek a tetején éred el különben a legnagyobb tengerszint fölötti magasságot az egész Balaton-kör útvonalán.

Viszont ha az óramutató járásával ellentétesen mész, akkor a balatonvilágosi vasútállomásnál lévő emelkedőn (az egész Balaton-kör messze legmeredekebb emelkedője) fölfelé kell menned. Ott a legtöbb bringás tolni szokta. És az aligai magaspartra is meredekebb emelkedőn jutsz fel, mint az ellenkező irányból.

A terepben más jelentős különbség nincs a két irány között.

A 10-es hozzászóló leírta, amit a szélirányról tudni kell. Ezt leszámítva max. abban lehet különbség, hogy honnan kapod a napfényt, de ez már attól függ, melyik napszakban vágsz neki.

2015. jún. 23. 18:06
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat, zoligyereknek üzenem hogy nem tudtam hogy már a kisegítőben is bevezették az internetet, a linkelt oldalon ott van hogy "reverse watch"

vagyis fordított óra, tehát még mindig tartom hogy aki nem tudja merre jár az óra, annak értelmi problémái vannak.

2015. jún. 23. 18:20
 13/17 anonim ***** válasza:
30%
Jajaj.. ne alázz már ennyire... Most már én se tudom, melyik irányba kell indulnom...
2015. jún. 23. 19:00
 14/17 A kérdező kommentje:

"Most már én se tudom, melyik irányba kell indulnom..."

Eddig sem tudtad.

2015. jún. 23. 22:45
 15/17 anonim ***** válasza:
46%
Valaki mondja már meg, mi az a kiskör?
2015. jún. 24. 06:30
 16/17 anonim ***** válasza:
32%
Nem tudom, kérdező, de humorérzék nélkül akár el se indulj...! :)
2015. jún. 24. 12:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Rohadt nagy humorérzék, ha egy teljesen egyértelmű kérdésre a válaszok fele az órák járásának irányán poénkodó faviccekből áll.

15-ös, a Balaton keleti medencéjének megkerülése úgy, hogy átkompozol Tihanynál. Kb. 75-80 kilométer attól függően, hogy milyen útvonalakon kanyarog az ember.

2015. jún. 24. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!