Karbon anyag erosebb az acelnal. Mi baja lenne? Sokan azt hiszik, hogy egy karbon kerekpar olyan mint egy kagylohej es csak ugy ossze-vissza torik ... nem kell tul nagy hitelt adni az ilyen laikus gondolatok megitelesehez, hiszen egyszeruen hulyeseg.
Nekem is full karbon orszagutim van. Zakoztam mar vele olyat, hogy tobb csontom tort ripityomra, de bringanak semmi baja. Nem kell felni a karbon cuccoktol ... csak gyengenek nez ki a konnyusege es a vekonysaga miatt, de valojaban egy bivalyeros anyag ... nagy traumanak kell tortenni, hogy egy karbon cucc csak ugy tonkremenjen.
Azért ennyire nem elpusztíthatatlan, mint te mondod. Nézzél teszteket. Láttam egy videót, ahol acél és karbonvázakat teszteltek. Míg a karbonvázra oldalra lefektetve ráálltak, az egyből eltört, az acél csupán elhajlott.
Ha a karbont odacsapod valahova, az megtörhet (még ha nem is láthatóan).
nem teljesen a kérdésre válaszolva. https://www.youtube.com/watch?v=xreZdUBqpJs
de amugy a carbonnál vigyázni kell az ütődésekre.pl. a horgászbot is törik ha ütődést kap.
"Nem erősebb az acélnál, pusztán merevebb."
Még csak az sem. :D
Ugyanahhoz a merevséghez jóval "több anyag" kell a karbon kompozitból, mint acélból, csak az a több anyag még mindig jóval könnyebb az acélnál.
Egyébként egy sima eldőlés a váznak nem árthat, még egy izmosabb perecnél is előbb kezdenék sérülésre gyanakodni alu váz esetén, mint karbonnál.
A várható sérülés véget ér a leérő alkatrészek, fényezés leverésével.
Bár a kulacs kicsöpöghet, ha nincs rendesen lezárva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!