Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár lámpánál mit jelent...

Kerékpár lámpánál mit jelent az hogy állófény? Ezt dinamós lámpánál hogy kell érteni?

Figyelt kérdés
Én az állófény szót úgy értelmezném, hogy ha nem gurul a bicikli, vagyis áll, akkor is világít. Sajnos definíciót erről nem találtam. Ha ezt jelenti a szó, akkor ez egy dinamós lámpánál mit jelent? Hogy világít ha áll a bicikli? És meddig?

2015. jún. 6. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
egy darabig.
2015. jún. 6. 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Féklámpa funkciónak is szokták nevezni. Ezek az izzók led izzók, amik eleve az energiatakarékosságuk, élettartamuk miatt kedveltek. Gyakorlatilag a dinamó által fejlesztett áramnál kevesebbet használ fel maga az izzó, a plusz áramot pedig tárolja egy kis egység. Az én hátsó lámpám is ilyen. Kb. 10 percig elég erősen világít, utána lassan gyengül a fénye. Le még nem mértem percre pontosan, de kb. 20 perc után alszik ki teljesen.
2015. jún. 6. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Jól értelmezed.

Az újabb(agydinamós) kerékpároknál láttam ilyet. Kis energiaigényű LED lámpái vannak, és az agydinamó a forgó kerék miatt állandóan tölt egy kis akkut, ami megállásnál, piros lámpánál néhány percig biztosítja a világítást álló helyzetben is.

2015. jún. 6. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!