Melyik a legjobb futóbicikli négy éves gyerek számára?
megtaláltam, nálunk ilyen volt a gyereknek:
Szia!
A futóbiciklinek az a lényege, hogy megtanulja vele a gyerek az egyensúlyozást, és ha az már megy, akkor könnyen megtanulja a tekerést is. Ez hatékonyabb, mint a régi seprűnyeles vagy kitámasztókerekes módszer.
Elvileg a futóbicikli nyergét úgy kell beállítani, hogy lábujjhegyen érjen le a gyerek lába (és persze emelni, ahogy nő). Én választáskor azt venném figyelembe, hogy be lehessen állítani elég magasra a nyerget, másrészt pedig hogy legyen rajta fék, ami tényleg jól fog és könnyű meghúzni. Sok olyan gyerekbiciklire szerelt kéziféket láttam, amit én se tudtam meghúzni, nem hogy egy gyerek a gyenge és kicsi kezével.
Ha pedig van bicikliszereléshez jobban értő ismerősöm, akkor vennék egy normál gyerekbiciklit, amin jó a kézi fék, és megkérném, hogy szerelje le a pedálokat. A gyerekbicikliben szükség esetén ki lehet cserélni a nyeregcsövet hosszabbra, világítást, fényvisszaverőt is lehet rá szerelni, ami szerintem nagyon fontos és a gyerekek is szeretik a mindenféle villogó lámpákat. Másrészt én gyerekként amúgy se repestem az örömtől, mikor a régi biciklitől meg kellett válni, így tovább használhatja ugyanazt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!