Meg lehet a Balatont kerülni egysebességes országútival?
Én kemping kerékpárral is megkerültem. Sőt, volt már úgy hogy Győrből letekertem vele Várpalotán át a Balatonra, majd megkerültem. De arra már nem emlékszem hogy visszafelé vonattal hoztam-e vagy vissza is tekertem mert már elég régen volt.
De régen nyaranta kempinggel ki szoktam tekerni Bécsig is a Duna menti kerékpárúton, oda és vissza.
Lényeges hogy mennyire kényelmes a bicikli hosszú távon. Ha minden kényelmes rajt akkor nem nagyon számít a távolság. Sík úton akár egysebességes is simán megteszi.
Az alábbi oldalon található egy szintmetszet, ami egész pontosan a Tour de Pelso országú ti klerékpárverseny útvonalát mutatja.
A Balatoni bringakörút ettől kismértékben eltér (pl. nem mászik fel a hegyre Keresztúrnál, de a hegyen megy Badacsonynál és az északi parton több más helyen).
Szóval azért vannak benne szintek, úgyhogy vagy jó comb kell az egysebességeshez, vagy nagyobb emelkedőkön fel kell tolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!