Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Váltó nem működik jól?

Váltó nem működik jól?

Figyelt kérdés

Múltkor be akartam rendesen állítani a váltómat, ami részben sikerült:

1 váltásra felfelé (nagyobb fogaskerékre) 1-et ugrott, mindegyikre, rögtön.

lefelé már nem volt olyan gyors, és az 5-öst kihagyta.

(annyit kellett volna állítani rajta, hogy ráugorjon, hogy utána teljesen rosszul működött volna)

Azóta lett pár fejlemény:

- Észrevettem, hogy valószínűleg a hajtókar/első fogaskerék ferde egy kicsit (pár mm)

- lecseréltem a váltókart, mert már szétesőben volt

régi bicaj, régi alkatrészekkel

hátsó váltó: Falcon Index System

új váltókar: shimano, 6 sebességes

racsni 6 sebességes

Eredmény: egyelőre még annyira sem tudtam beállítani, mint ahogy eddig működött.

úgy tudom kompatibilis a FIS a SIS-sel

Észrevétel: mintha a váltó ugyanarra a fokozatra össze-vissza távolságban állna be

miért:

- beállítom úgy, hogy bizonyos sebességre pont átugrik, elváltok, majd újra már nem megy rá

- 5-ös, 4-es fokozatra felugrik, nincs karcogó hang, 3-asra nem teszi fel, visszaváltok, és a lánc karistolja a 3-as fogaskoszorút...

Mi okozhatja ezt?

Egyszerűen régi a váltó?

Túl kopott a fogaskoszorú-lánc?

Görbe lenne a váltó?

2015. máj. 15. 17:29
 1/2 anonim ***** válasza:
vidd kerékpárszervizbe
2015. máj. 15. 17:46
 2/2 Hosszú Roland válasza:

Tipikusan bowden külső hiba!! Azt nézd meg, hogy milyen a bowdenkülső. SIS vagy SP. Csak ezek jöhetenek szóba. Sajnos sokszor nagyon rossz minőségű vagy fékbowden külsővel szerelik a váltórendszert.

Szintén gond lehet, hogy a bowdenhuzal megtört, vagy belerohadt a külsőbe.

[link]

2015. máj. 24. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!