Aki már fúrt fel dupla falu szingós felnit autószelepesre, hogyan csináljam, hogy ne essen fémsorja a felni belsejébe?
Inkább sehogy.
Ha reszelővel csinálod, legalább csak por forgácsod lesz. De a felni stabilitását tönkre fogod tenni.
Miért nem jó a presta szelep?
azt is tudod autópumpával fújni, az adapter pár száz forint.
Szerintem sem célszerű párszáz forintért átalakítani. Nem drágább a presta szelepes belső sem. Vagy ilyen babérokra törsz? [link]
(yourbikehatesyou)
Én olyan átalakítót 90 Ft-ért vettem, bár még sosem használtam.
Ha fúrsz, akkor a sorja hullik, de ez miért akkora probléma? Használj közben szemből porszívót.
Én felfúrtam az enyimeket, kb 2,5 mm-el kell nagyobb lyuk és semmi baja.
Ha ettől szerintetek tönkremegy a felni. akkor ki se menjetek a kertkapun, mert az eredeti lyukkal is a halál markában vagytok minden pillanatban.
Az a kép meg egyszűen értelmezhetlen a kérdés szempontjából... (?)
Nem az a bajom, hogy úristen, tönkremegy a felni, hanem tufaság ez a módszer. Ez olyan szerintem, mintha hosszában kifurkálnánk a váltót, mert most csak épp fékbowden van itthon. Ne egy drágább alkatrészt alakítsunk már egy jóval olcsóbbhoz.
Másrészt meg ha valóban szingós a felni, és nem peremes, akkor végképp értelmetlen kifúrni.
De ha mindenképp ki kell tágítani és nincs más út, akkor fokozatosan fúrd, egyre növekvő átmérőjű fejekkel, akkor csak por lesz nem sorja.
Annak a képnek az az értelme, hogy pont az ilyen szakszerűtlenségeket gyűjti az az oldal, amit zárójelben írtam és nem hashtag :)
https://www.youtube.com/watch?v=BnbLI_tLpLs
Amúgy létezik olyan szelep is, amit szét lehet tekerni, erre véletlen jöttem rá, hogy nekem olyan van...
Itt van a kiszedhető presta szelep:
Egyébként mi régen defekt ellen jó kis zsíros tejet engedtünk a gumiba. Az ott benn megrottyant és kb. olyan trutyit képezett, mint a defektvédő cucc. Egy rajzsszöggel simán haza lehetett bringázni levegővesztés nélkül.
Mondjuk kidurranó belsőnél olyan szag lett, hogy 5 méteres körzetben mindenki rókázott. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!