Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Media Markt előtt ott mernétek...

Media Markt előtt ott mernétek hagyni a bicikliteket?

Figyelt kérdés
Ott mernéd hagyni mondjuk egy negyed órára? Lelakatolva természetesen.

2015. máj. 7. 18:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lelakatolva persze. Ennyiből az autót se parkold akkor le sehol...
2015. máj. 7. 18:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Én azért kicsit félek...

Mert egy autót mégiscsak nehezebb ellopni, mint egy biciklit!

2015. máj. 7. 19:38
 3/13 anonim ***** válasza:
a montimról le sem veszem a szemem, túl drága volt. az outimról sem fogom, de az még csak most épül, a városban szaladgálós kecskémet meg lezáratlanul is otthagyhatom bárhol, a kutyának sem kell.
2015. máj. 7. 21:43
 4/13 A kérdező kommentje:

Hát ezaz!

az is egy monti, teleszkópos meg vastagkerekes. Ráadásul gyors záras is..

2015. máj. 7. 21:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem ezért van két bicóm: sportoláshoz egy Magellan polaris, városban rohangálni egy öreg csepel :)
2015. máj. 7. 22:32
 6/13 anonim ***** válasza:
Két zárat használj, a vázat és a két kereket is kösd ki valami fix tereptárgyhoz.
2015. máj. 8. 00:51
 7/13 anonim ***** válasza:

célszerű egy igen jó (és általában ez nem az olcsó kategória) U lakatot a vázhoz használni, a kerekekhez elegendő lehet egy olcsóbb kábelzár is, valószínűtlen, hogy csak a kerekekért valaki izmozzon.

Viszont bringát mindenhonnan lopnak, és minden gagyit. Én sosem hagyom sehol ott az enyémet, de haveroktól loptak már el fényes nappal a körúton lezárt (igaz, sima egyszerű kábel zárral) bringát, loptak már el olyan gépet, amit a vaterán egy 10-esért simán megveszel, szóval még csak nem is feltétlen arra mennek, hogy jó gép legyen, inkább csak az, hogy 2 perc alatt vihessék.

2015. máj. 8. 08:18
 8/13 anonim ***** válasza:

"gazda szeme hizlalja a disznot" ... ami ebben az esetben azt jelenti, hogy ha orizetlenul ott hagyod a dolgaidat barhol/barmikor, akkor azt el is lophatjak.

Lancok-lakatok-kotozok csak megnehezitik a tolvaj dolgat, de biztos vedelmet nem jelentenek.

Nem kell gatlasoskodni, en mindig beviszem a boltba a bringamat, buta-mosolygos arcon megkerdezem a legkozelebbi dolgozot, hogy ugye nem baj (?) es letamasztom valahova ahol senkit nem zavar. Elintezem a dolgom, kedvesen megkoszonom es tavozom a bringammal egyutt. Meg sosem kekeckedett senki.

Persze ez csak kis boltoknal mukodik, plazakba meg nem probaltam bringaval egyutt bemenni :) ... de oda is csak azert nem, mert tartok tole, hogy ha beszolna egy biztonsagior, meg a vegen beleszurnek par kullot a mellkasaba :)))

Persze hozzateszem, hogy alapvetoen nem jarok bicoval bevasarolni ... de ettol meg elofordul, hogy utkozben beszaladok ide-oda.

Hiaba is kotnem le a bringamat akarmilyen Harry Houdini modon, ha csak kihuzna valaki a nyeregcsovemet ulessel egyutt, mar biztosan megorulnek es minimum 100ezer lenne a karom ... de nem orulnek ha lelopnak a lampaimat, a nyereg alatti kistaskamat, a szuper pumpamat, de meg a kulacstartoimat sem szeretnem ha eltulajdonitana valaki/akarki.

2015. máj. 8. 08:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Van az az ökölszabály, hogy a kerékpár értékének legalább 20%-át érdemes lakatra költeni.

Ezen kívül felső kategóriás sport kerékpár (akár országúti, akár mtb) nem való közlekedésre. Ha egy tárgy 10 kiló és egy minimálbért kereső ember teljes éves jövedelménél többet ér, akkor lesz olyan, aki el akarja (és tudja) tulajdonítani, akármilyen minőségű és mennyiségű lakattal biztosítjuk.

Negyed óra mondjuk elég kevés idő, nagyon jól és pontosan összehangolt akció kéne az ellopására (feltételezve, hogy nem kábellel zártad le). Ha rendszeresen oda jársz adott időpontban, akkor el tudom képzelni, hogy kifigyelnek és megszervezik, de spontán valószínűtlen a dolog.

2015. máj. 8. 10:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Mindenhol ott merem hagyni a biciklimet, persze mindig bennem van a félsz, hogy mire visszamegyek, már nem lesz meg. Na de minek van a biciklim, hogyha nem használom, nem megyek vele sehova??? Ha otthon áll a garázsban, tuti nem lopják el, de akkor haszna sincs! Számomra közlekedési eszköz a kerékpár. Nem túrázni szoktam vele, hanem munkába járni, boltba járni, akárhová járni. És ott pedig kénytelen vagyok az utcán lezárni valahova, ha bemegyek egy épületbe.
2015. máj. 8. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!