Fixi biciklin hova tennétek féket?
ha a forgalomban akarod használni, akkor előre és hátra is kell fék.
+ ha nincs féked, és elütsz egy olyan vérmérsékletű embert mint én, akkor még agyon is leszel verve.
1. a fix hajtás nem minősül féknek.
2. fék kell előre, és hátulra is. Mert ezt irja elő a Kresz. Ha tetszik, ha nem.
3. (irónia) Remek ötlet fixivel közlekedned, amikor azt se tudod, hova kell fék egy ilyen bicajra.
Fixi biciklire sehova ne tegyel feket, hiszen a fixin nincs fek! De eppen ezert a forgalomban/kozlekedesben NEM hasznalhatod, hiszen a KRESZ szigoru szabalyai kimondjak, hogy 2 egymastol fuggetlenul es biztonsagosan mukodo fekberendezessel ellatott kerekparral vehetsz csak reszt a kozlekedesben.
Tehat ket dolgot tehetsz:
- bicodat szepen kiglancolod es felteszed a falra disznek, mutatva a vilagnak, hogy milyen nagy bringas vagy
- keresel egy velodromot (kerekpar-palyat) es ott annyit tekerhetsz, amennyit csak akarsz
Tehát véleményed szerint, nem a fix hajtás miatt, hanem a fék nemléte miatt fixi a fixi? Lo-gi-kus...
Taníts még mester!
Szia! Én a következőt javaslom:
(1) szerelj féket előre és hátra is
(2) ha már egy hónapja kibírtad, hogy nem nyúlsz egyik fékhez sem, hanem csak a hajtáson keresztül fékezel, akkor a hátsót leszerelheted. Addig nem.
Amíg nem tudsz megbízhatóan fékezni a fix hajtást kihasználva mindenhol, addig ne akarj fék nélkül menőzni. A közlekedésben részt venni pedig két független fékezési mód kell, mert az egyik elromolhat (leesik a lánc, elszakad a bovden). Lejtőn is lehet első fékkel fékezni, csak ésszel (óvatosan) kell.
"Tehát véleményed szerint, nem a fix hajtás miatt, hanem a fék nemléte miatt fixi a fixi? Lo-gi-kus...
Taníts még mester!"
Hiaba kotozkodsz Te bunko, a fixi valoban fix hajtast jelent, ha racsnizna, akkor singlespeed lenne a neve ... de ettol meg te kis butuska tudnod kellene, hogy a fixi nem mas, mint palyakerekpar (persze tudom, feletek a koszorus is fixit teker). Palyakerekparon nincs semmifele plusz cucc es meg fek sem szukseges ra, hiszen kigurulod a lassitast es amugy is minden a sebessegrol szol, tehat minden flancot nelkuloznek rola.
De ez a palyarol szol es a sebessegrol ... nem zsonglorkodes es nem artistaskodas, ezert a forgalomban semmi keresnivaloja olyan szerkezetnek, amellyel veszelyezteted masok testi eppseget.
En is csatlakozom a 120kilos user kommentjehez ... en is allbavernem azt a fixist, aki elottem idetlenkedne (meg a bringajat is osszerugdosnam).
Mester!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!