Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Városi bringának mennyire...

*Glissade* kérdése:

Városi bringának mennyire tesz rosszat, ha füvön, sík terepen, erdő turára megyek vele?

Figyelt kérdés

Illetve ha lecserélem a kerekeit földútra és aszfaltra tervezett, kicsit vastagabb kerekekre.

Akkor lehet belőle túra kerékpár? :)

2015. máj. 2. 20:42
 1/8 A kérdező kommentje:

Tehát fűre, kicsit hepehupás- köves földútra gondolok.

Esetleg homokra, de homokon nem megy, mert bele süpped a kerék.

Hegyre nem mennék, sem dombra!

2015. máj. 2. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Konkrétan mit takar a "városi" megnevezés? Ha egy Csepel Campinget, nos azzal meg lennél lőve rendesen. Ha viszont valami ilyesmire gondolsz: [link] akkor azzal ha hosszú távon nem is szerencsés választás, azért nem teljesen halott gondolat.

Murvát/homokot kerüld, még montival sem szívesen szoktam rámenni, egy cruiserrel meg gyakorlatilag garantált borulás.

Egy hátsó váltó legalább ajánlott szerintem, lényegesen kezelhetőbbé teszi az aszfaltnál jóval kiszámíthatatlanabb terepet.

Csodára ne számíts, sőt kifejezetten kellemes élményre se, de kis szerencsével túlélhetsz egy kis földutas túrázást. </^^\>

2015. máj. 2. 21:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Csak azért kérdeztem mert már voltam vele túrázni erdőben és annyira megtetszett, hogy mennék megint :)))

Sőőőt, csak ilyen helyen szeretnék menni ezentúl:)))

Ugyanakkor amíg kijutok az erdőbe aszfalton kell mennem elég sokat...

A bicajom városi ugyan, de nem az- az alulvázas Holland bicikli szerű, hanem jobban hasonlit trekking bringára (olyan amit linkeltél), de vékony 32-es aszfaltra, betonra való kerekekkel és hátsó agyváltóval.

2015. máj. 2. 21:56
 4/8 A kérdező kommentje:

A borulást megoldottam úgy, hogy leengedtem az ülést "lábbal hajtósra", így letudtam tenni a lábam, mikor megcsúszott a kerék egy nagyobb kövön.

Nekem tetszett csak, mikor a nádasban, mocskosan húztam ki a bicajt a mocsárból, meg mikor a szoknyavédőmet kijukasztotta egy ág.

Kicsit megsajnáltam szegény bringát...

2015. máj. 2. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha komolyan vadulni szeretnél, arra viszont ahhoz való bringát szerezz be. A jelenlegi géped alkatrészei hosszú távon garantáltan nem fogják meghálálni a durva igénybevételt. Ha csak ilyen terepen mennél szerintem szerezz be egy MTB-t. Használtan 60k-tól teljesen vállalható 26-os hardtail montikat ki lehet fogni és akkor lesz egy bringád terepre és városba is. Vagy ez vagy fél év múlva ugyanezt az összeget (vagy még többet) ráköltheted a mostani rendbetételére/felturbózására, de még akkor sem lesz igazi terep bicaj.
2015. máj. 2. 22:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Ilyen csak egyszer volt, az is csak azért mert a túratársam arra akart menni, egyébként teljesen korrektül mentem vele :)

Egyáltalán nem vadultam :)

Nem igazán van pénzem másik bringára, tekintettel arra, hogy a trekkingem sem tökéletes. Ha most veszek mégegy használt bicajt, csak azt érem el vele, hogy lesz kettő, amin cserélni kell valamit...

2015. máj. 2. 22:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Azt hozzá teszem, hogy néhol hasonlóan sz@r az aszfalt is, mint a terep.

Jártam úgy, hogy biciklin ülve kaptam egy ingyen "flabélos" edzést is :S :D

Annyira rossz volt, hogy már jó :D

2015. máj. 2. 23:09
 8/8 A kérdező kommentje:

A jó minőségű útra nem mindig tudok menni, mert a kocsi és a gyalogos is azt használja :D

Nekem bezzeg sokszor csak a "maradék" jut...

2015. máj. 2. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!