Hogyan tudom megemelni a bicikli középcsapágyának magasságát?
Megörököltem egy Singlespeed kerékpárt és szeretném kicsit rendbe rakni... A problémám viszont az, hogy tekertem vele párat és elég veszélyesnek érzem, mert a középcsapágy szerintem nagyon alacsonyan van. Cirka 23 cm re van a földtől(lapos 622 és gumikkal). 170es hajtókarok vannak rajta, így a pedál rettentő alacsonyra kerül. A váz elvileg az én méretem, a felső cső hossz 54,5... Én 175 magas vagyok. A villa a vázhoz tartozik eredetileg. Szóval nem értem mitől ilyen alacsony. HA meglehet emelni a gép, pontosabban a középcsapágy magasságát akkor azt milyen módon?
Sehogy. Az egesz vazat szet kene vagni, ujrahegeszteni, teljesen ertelmetlen.
Amugy nem teljesen ertem mi a bajod: 23 centire van a foldtol, es orszaguti bringa, tehat 'terepen' leerni biztos nem fog, mert ezzel nem lehet terepezni. A hajtokar viszont siman lehet hogy nem ravalo, hanem a nagyobb erokar miatt valami hosszabbat tettek fel.
Gondolom valami gyerkőcnek szánt cyclocross volt előző életében, 160-as hajtókarokkal.
Országútis méretű, 20-25-ös gumikkal alacsony is lehet. A cyclocrossokra felteszik a 28-as meg nagyobb gumikat is, azzal helyből magasabb.
De nem olyan gáz, időfutam-gépeket is szokás viszonylag alacsonyra építeni.
Simán csak döntött kanyarban nem szabad elfeledkezni róla.
Isten ments, hogy fixit építs rá. :D
"Ez egyértelműen egy monti váz."
622-es felnimérettel?
Én továbbra is cyclocrossra voksolok.
Kerekparok tervezeset altalaban hozzaerto mernokemberek vegzik. Biztos lehetsz benne, hogy a vaz pontosan ugy van kialakitva, mint az az adott tipustol elvarhato. Ha az pedal az also holtpontjan nem er a talajhoz, akkor mar jo is :)
Kerekpar kezelesnel kell csak arra figyelni, hogy kanyarodas kozben altalaban nem teker az ember es mindig az az oldali pedal van a felso holtponton, amerre kanyarodsz, avagy amerre bedontod a kerekpart.
7-es valaszolo vagyok:
Vettem a faradtsagot es megmertem a sajat bringamat (egy masfel millios, Corratec CCT, full carbon orszagutirol beszelunk, versenyre felkeszitve)
Mert adatok:
hajtokar hossza (tengelykozeptol-tengelykozepig): 175mm
hajtokar legalso pontja a talajtol: 8cm
kozepresz tengelytavolsaga a talajtol: ~270mm
kerekparvaz legalso pontja a kozepresznel, a talajtol: 242mm (also bowdenvezetovel egyutt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!